Sarıgazi’de deprem eylemine çağrı

Sarıgazi'de 4 Şubat Pazar günü saat 14.00'da "Deprem değil, kapitalizm Öldürür!" şiarıyla gerçekleştirilecek eyleme çağrı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Şubat 2024
  • 09:30

Sarıgazi'de bir araya gelen ilerici-devrimci kurumlar depremin 1. yılını geride bırakırken gerçekleştirecekleri acıkmaya çağrı yaptı.

Eylem 4 Şubat Pazar günü saat 14.00'da "Deprem değil, kapitalizm Öldürür!" şiarıyla gerçekleştirilecek. Eylem çağrısı şu şekilde:

"6 Şubat 2023’te 11 ili etkileyen iki büyük depremle sarsıldık. “Asrın felaketi” olarak haber başlıkları atılan deprem devlet eliyle bir katliama dönüştü. Yüzbinlerce insan evini, ailesini, şehrini kaybetti. Yüzbinlerce insan göçük altında kaldı. Yetersiz arama kurtarmayla, bölgeye gitmeyen malzemelerle, gönderilmeyen yardımlarla göz göre göre yüzbinlerce insan katledildi. Hayat durmadı; iş makinelerini bölgeye sevk etmek için inşaatlar, fabrikalar durdurulmadı, her biri arama kurtarma yapabilecek madenciler bölgeye gönderilmedi, çadırlar satıldı. Egemenlerin kar hırsı, “asrın felaketi” yaşanırken de insan yaşamından önce geldi.

Bunlar olurken bir de bizler vardık. Depremi duyduğumuz ilk anda yardım kolilerini hazırlamaya başlayan, bölgeye giden, arama kurtarmalara katılan; her türlü dayanışmayı örgütlemek için elinden geleni yapanlar. Deprem bölgesine gidip yaşam alanları kuran devrimciler, sosyalistler; işinden izin alıp giden işçiler, emekçiler vardı. Bizi kurtaracak olanın yalnız kendimiz olduğunu bilerek, birbirimizden güç alarak oluşturduk bu dayanışmayı. Şimdi depremin üstünden 1 yıl geçti. Bu geçen zamanda bölgede değişen pek bir şey olmadı. İnsanlar konteynerlerde yaşamak zorundalar çoğunlukla, hala çadırlarda kalanlar da var. Yeterli beslenemiyor, ısınamıyorlar. Eğitim, sağlık, barınma haklarına ulaşamıyorlar. Depremde yaşadıkları yıkım yetmezmiş gibi siyasal iktidarın yarattığı ekonomik yıkımla da başetmek zorundalar.

Bugün yapmamız gereken bu yağma, rant, talan anlayaşına karşı örgütlenmek, hesap sormaktır. İstanbul’da, İzmir’de ve diğer birçok kentimizde deprem riski olduğunu biliyoruz. Bu korkuyla uyumamak için, bir daha aynı şeyleri yaşamamak için 6 Şubat’ın hesabını sormaktan başka yolumuz yok, bunu biliyoruz. Kaybettiğimiz canlar için, bir kişiyi daha kaybetmemek için bir araya gelmek artık bir zorunluluktur.

Depremlerde katledilmediğimiz, yağma ve rant uğruna hayatlarımızın hiçe sayılmadığı bir dünyayı kurmak ancak biz yaparsak mümkündür. Bunun için tüm Sarıgazi halkını depremin 1. yılına girerken hesap sormaya, sokakta olmaya çağırıyoruz.

Deprem değil, Kapitalizm öldürür! 

Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok!

Basın Açıklaması: 4 Şubat Pazar

Saat:14.00

Sarıgazi Demokrasi Caddesi "

 

Kızıl Bayrak / Sarıgazi