‘Saray bekçisi’ Devlet Bahçeli Goebbels’in izinde!

Faşist partinin başkanı Devlet Bahçeli, emekçilerin geçim sorunlarının önemsiz olduğunu, asıl önemli olanın kirli savaşın maliyetinin karşılanabilmesi olduğunu öne sürdü. Bahçeli’nin sözleri, Hitler’in propaganda bakanı Goebbels’in emperyalist savaş yıllarında dile getirilen açlık sorununa karşı söylediği sözleri hatırlattı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mart 2019
  • 11:54

Dinci-faşist ittifak blokunun küçük ortağı MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli, dün katıldığı televizyon programında dile getirdiği sözlerle, Hitler’in propaganda bakanı Joseph Goebbels’in izinde olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

NTV ve Star TV’nin ortak yayınında Nazlı Çelik’in sorularını yanıtlayan Bahçeli, “muhalefet partilerinin ekonomik karamsarlık yaratmaya çalıştığını” öne sürerek, kirli savaşın maliyetinin karşılanabilmesinin kendileri için daha önemli olduğunu dile getirdi. Bahçeli, katıldığı programda şöyle konuştu:

Ekonomik büyüme üretmek demektir. Üretebilmek için yatırım yapmak lazım. Yatırım yapabilmek için tasarrufta bulunmak lazım. Ama Türkiye'nin şartlarını görüyorsunuz. Domates ve patlıcan fiyatıyla meşgul oluyorlar da Diyarbakır'dan kalkan uçağın Kandil'e uçuşu, oradan dönüşü, her havalanmadaki lastik kaybı, yıpranma, amortisör durumu, bombalama vs.... Bunların maliyetini hiç düşünen yok.”

İttifak adı altında saray rejiminin bekçiliğini üstlenen Bahçeli, geçtiğimiz ay sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ekonomik sorunlara karşı “beka” demagojisine sarılarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır, ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner.”

Goebbels’in izinde

Bahçeli’nin bu sözleri, Hitler faşizmi döneminde propaganda bakanı olan Joseph Goebbels’in, savaş nedeniyle açlık sorunu yaşayan Almanyalıların tepkilerine verdiği yanıtı hatırlattı. Goebbels, emperyalist savaş yıllarında yaşanan açlık sorununa karşı “Alman çocukların tereyağına ihtiyacı yok ama Alman toplarının makine yağına ihtiyacı var. Çocuğu için tereyağı istemek vatan hainliğidir” sözlerini dile getirmişti.