Sağlık örgütlerinden Ankara Valiliği’ne tepki

Sağlık örgütleri, yaptıkları yazılı açıklama ile Beyaz Miting’e üç gün kala miting yeri için Kolej Meydanı yerine Anıtpark’ı dayatan Ankara Valiliği’ne tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Mayıs 2022
  • 10:30

Sağlık meslek örgütleri “Emek bizim, söz bizim, sağlık hepimizin” şiarıyla 29 Mayıs’ta Ankara’da yapacağı mitingle ilgili yazılı açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada, Beyaz Miting için Ankara Valiliği'nin görüşme taleplerini ertelediği ve mitinge yönelik olumlu ya da olumsuz bir karar vermeyerek saha çalışmalarını engellemeye çalıştığı belirtildi. Meslek örgütlerinin miting alanı olarak ısrarla Kolej Meydanı'nı istemesine rağmen Ankara Valiliği'nin mitinge üç kala Anıtpark için izin vermesine tepki gösterildi. Meslek örgütlerinin ortak açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Mitingimize yönelik başvurumuzun üzerinden bir aya yakın zaman geçmesinin ardından, mitingimize üç gün kala Ankara Valiliği, miting için ısrarla Kolej alanını istediğimiz halde, hiç uygun olmadığını belirttiğimiz Anıtpark'ı bizlere miting alanı olarak göstermiştir. Ayrıca miting saatlerimizi kısaltarak, miting alanına yürüyüş mesafemiz ve fiziksel hazırlık taleplerimizi de yok sayarak bize bu kararını iletmiştir. Sağlık çalışanlarının taleplerini, çalışma koşullarının olumsuzluklarını, sağlık kurumlarımızdaki sorunları, artık ücretsiz ve nitelikli sağlığa ulaşamayan halkı görmezden gelen iktidarın bir yansıması olarak Valilik de bizleri antidemokratik yollarla görmezden gelmeye, yok saymaya, engellemeye çalışmıştır. Ankara Valisi'ne hatırlatalım; valilik tüm yurttaşlara karşı sorumludur, iktidar partisinin il başkanlığı değildir.”

“Her türlü engellemelere, bezdirme çabalarına inat, toplumun tüm kesimleriyle birlikte, hep birlikte sağlığımız, geleceğimiz ve özlük haklarımız için Anıtpark'ta olacağız” denilen açıklamada toplumun tüm kesimlerine sağlık emekçilerini yalnız bırakmama çağrısı yapıldı.

İmzacı kurumlar şu şekilde:

“Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tüm Rad-Der), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Veteriner Hekimler Derneği (VHD), Tarım Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın (BDS)”