Polisten ‘Öldürür, panzerin arkasına bağlarız’ tehdidi

Yüksekova'nın Orman mahallesinde bir eve baskın yapan polisin, işkence yaptıkları Emrah Bor’u, "Seni öldürür panzerin arkasına bağlarız" şeklinde tehdit ettiği ileri sürüldü. Aile suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Mayıs 2017
  • 09:15

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Orman mahallesinde bulunan Bor ailesinin evine baskın yapan özel harekat polisleri, 6 saat boyunca işkence yaptıkları 24 yaşındaki Emrah Bor’u "Seni öldürür panzerin arkasına bağlarız" sözleriyle tehdit etti. Tehdit sonrası savcılığa suç duyurusunda bulunan Bor, 4 gün önce mahalleye gelen polisin, benzer tehditlerine bir kez daha maruz kaldı.

dihaber’in haberine göre, ilçede 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 79 gün süren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yıkılan evlerini yeniden inşa eden 60 ailenin sürekli polis şiddeti ve tehdidine maruz kaldığını dile getiren Bor’un babası Hasan Bor, evlerinin sık sık basıldığını söyledi.

Suç duyurusunda bulundu ama…

En son 4 gün önce mahalleye gelen polislerin, oğlunu gözaltına almakla tehdit ettiğini dile getiren baba Bor, süreklileşen tehditlere dair 8 Nisan’da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını; ancak bir gelişmenin yaşanmadığını paylaştı. Polisin sürekli mahallenin gençlerine şiddet uyguladığını belirten baba Bor, "Oğluma önce 15 Şubat, daha sonra da 4 Nisan tarihinde işkence ettiler. 4 Nisan tarihinde mahallemizde patlatılan havai fişeklerden oğlumu sorumlu tutarak feci şekilde dövdüler. Ondan isim vermesini isteyip dövüyorlardı. Sadece oğlum değil mahalledeki bütün gençlere işkence ettiler” dedi.

‘Öldürelim sonra kendi kendini öldürdü deriz’

Polisin, Şırnak’ta cenazesi bir polis aracı tarafından sürüklenen Hacı Lokman Birlik’i hatırlatıp gençleri tehdit ettiğini dile getiren Bor, "Gerçek yüzlerini geceleri gösteriyorlar. Akşamları mahallelere baskın yapıp insanları işkenceden geçiriyorlar. En son geldiklerinde oğlumu iş yerimizin önünde tutup dövdüler. Polisler oğlumu döverken Şırnak'ta panzer arkasında cenazesi sürüklenen Hacı Birlik'i hatırlatıp aynı durum ile tehdit ettiler. Polislerden biri arkadaşına 'lambayı söndür onu öldürelim kendini öldürdü deriz' dedi. Duruma karşı gelen mahalleli de şiddete maruz kaldı. Mahallelinin çabası üzerine oğlumu öldürmediler aslında" diye konuştu.

‘Sorumlu buradaki yetkililerdir’

Oğluna 8 Nisan’da yapılan işkencenin ardından savcılığa başvurduklarını belirten Bor, geçen süreye dikkat çekerek, "Hukuki açıdan başvurumuzu yaptık. Biz yıllardır devletin şiddeti ile karşı karşıya kalıyoruz. Ben de kaç defa ölümden kurtuldum. Gördüğüm şiddetten kaynaklı kulaklarımda sorun oluştu. Başımıza bir şey gelirse bunun sorumlusu İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere devletin yetkilileridir. Bu halkın üzerine özel harekat polislerini gönderip işkence yaptırıyorlar. Artık yeter zaten mahallemizi yerle bir ettiler şimdi de bize işkence ediyorlar" ifadesinde bulundu.