Polisin linci sakat bıraktı

Polisin Kadıköy’deki saldırıları sırasında bir kişinin linç edildiği ve sakat bırakıldığı ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Eylül 2013
  • 09:30

Ahmet Atakan’ın polis tarafından katledilmesini Kadıköy’de protesto edenlere saldıran polis bir kişiyi sakat bıraktığı açığa çıktı.

ANF’den Zeynep Kuray’ın haberine göre Ümit Tazegül, 13 Eylül günü Kadıköy’deki eylemde 15 çevik kuvvet polisi tarafından darp edildi. Polislerin saldırısı amirlerinin “bırakın şunu ölecek başımıza bela olacak” demesiyle durdu. Ağır yaralanan Tazegül hastaneye götürüldüğünde sağ kolunun kırıldığı tespit edildi. Tazegül’e doktor ameliyat olsa bile bir daha kolunu bükemeyeceğini söyledi.

Tazegül polis şiddetini şöyle anlattı: “Saat sabah 3.00 sıralarıydı. Grup şeklinde Bahriye Caddesi’ne doğru yürürken birden önümüze çıkan çevik kuvvet ekipleri üzerimize doğru koşarak gaz ve plastik mermi sıkmaya başladı. Ben o esnada yere düştüm. Tam kalkmak üzereyken yaklaşık 15 çevik kuvvet polisi tarafından kuşatıldım. Aralarından biri sağ kolumu geriye doğru çevirip beni yere yatırdı, sonra hepsi üzerime çullandı. Acıdan kıvranıyordum, kolumun kırıldığını söylerken polisin biri “Nerenin kırıldığını söyle oraya vuralım” diye benimle dalga geçiyor bu arada vuruyorlardı. Başıma ve tüm vücuduma tekme, yumruk ve kasklarla dakikalarca vurarak beni öldüresiye dövdüler. Bu darp abartısız 10 dakika sürdü. Ardından bu polislerin amiri gelip, ‘Bırakın şunu ölecek başımıza bela olacak’ demesiyle ancak durdular. Sonra beni yerden kaldırarak, ağza alınmayacak hakaret ve küfürler eden polisler teker teker yüzüme tükürüp gittiler.”

Ali İsmail Korkmaz gibi dakikalarca dövülen Tazegül'ün hayatını kaybetmemesi bile bir mucize. Haziran Direnişi sürecinden beri polisin uyguladığı şiddetin düzeyi yükseltilirken günlerce yoğun bakımda kalan, Hakan Yaman, Mustafa Ali Tombul, Berkin Elvan, gözünü kaybeden 14 kişi gibi örnekler orta yerde duruyor. Polisin azgın saldırısı katletmeye de sakat bırakmaya da devam ediyor.