Polis cinayeti davasında faillere yargı koruması

Mahkeme, Büyükçekmece’de Sinan Dağcı'yı, öldürmeleri nedeniyle yargılanan 4 polise ceza vermedi. Polislerin beraat etmesine tepki gösteren Dağcı'nın ailesi, karara itiraz edeceğini açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mart 2017
  • 17:59

İstanbul Büyükçekmece’de 37 yaşındaki Sinan Dağcı’yı, öldürmeleriyle ilgili davada tutuksuz yargılanan 4 polis beraat etti. Polisler “meşru savunma sınırının aşılması suretiyle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla yargılanıyordu. Kararın ardından ağlayan anne Nurten Şar, “Çok üzgünüm karardan dolayı. Ellerini kollarını sallayarak çıktılar, gittiler. Ceza almadılar. Benim oğlumu kahpece arkadan vurmuşlardır” dedi.

‘Sabıkalı olması bunu gerektirmez’

DHA’nın haberine göre, Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz 4 polis hazır bulundu. Hayatını kaybeden Sinan Dağcı’nın annesi Nurten Şar ve kardeşi Serkan Dağcı da duruşmaya katıldı.

Şikayetçi Serkan Dağcı şikayetinin devam ettiğini belirterek, “Verilecek karar ne olursa olsun bu kişilerden birisi ağabeyimi öldürmüştür. Diğerleri de yardım etmiştir. Allah katında hesaplarını vereceklerdir. Ağabeyimin sanıklara ateş edip etmediği de belli değildir. Sabıkalı olması da böyle davranılmasını gerektirmezdi” diye konuştu.

‘Yeterince serbest gezdiler, maaşlarını aldılar’

Şikayetçi Anne Nurten Şar da, “Adaletin yerine gelmesini istiyorum. Sanıklar yeterince serbest gezdiler, maaşlarını aldılar. Ancak benim çocuğumun ölümünden dolayı bizler ve çocuklarım mağdur olduk” şeklinde konuştu.

Mahkemeden polislere koruma

Polis cinayetine ilişkin kararını açıklayan mahkeme, “polislerin keyfiyet taşıyan biçimde davranmadığını” öne sürerek, katil polis O. C. Y. Y. ve L. E.’nin “atılı eylemi gerçekleştirmediklerini” öne sürdü. “Sanıklardan C. Ü.’nün de hayati tehlikeden kurtulmak için görev amaçlı ve doğrudan öldürme kastı bulunmaksızın hareket ettiği” belirtilen mahkeme kararında “C.Ü.’nün kendisine yönelik tehlikenin ağırlığı takip edilen şüphelinin kullandığı vasıtanın niteliği dikkate alınarak zorunluluk içerisinde hareket ettiğinin kabulünün gerektiği” savunuldu.

Mahkeme heyeti katil polisler O.C. Y.Y. ve L.E.’nin beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık C.Ü.’yü ise “meşru savunma ve zorunluluk hâli içerisinde hareket ettiği” bahanesiyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

‘Karara itiraz edeceğiz’

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan anne Nurten Şar, “Çok üzgünüm karardan dolayı. Ellerini kollarını sallayarak çıktılar gittiler. Ceza almadılar. Benim oğlumu kahpece arkadan vurmuşlardır” dedi.

Serkan Dağcı da sanıkların hak ettikleri cezayı almadığını ve kardeşinin pisi pisine öldürüldüğünü belirterek, “Ben adalet istiyorum. Karara itiraz edeceğiz” dedi.