Pınar Selek için Adalet Nöbeti

Hakkında beraat kararları verilmesine rağmen Yargıtay’ın itirazı sonucu tekrar yargılanan Pınar Selek için Çağlayan Adliyesi’nde Adalet Nöbeti tutuldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mart 2023
  • 15:55

Hakkında beraat kararları verilmesine rağmen Yargıtay’ın karara itiraz etmesi sonucu tekrar yargılanan Pınar Selek için Çağlayan Adliyesi’nde Adalet Nöbeti tutuldu.

Basın açıklamasında Avukat Ali Küçük konuşma yaptı ve 25 yıldır dosyanın devam ettiğini ve 4 kez beraat kararı çıktığını hatırlattı. Pınar Selek’in çalışmalarının önemine vurgu yapan Süreyya Turan, “Bu dava bütün insan haklarının, adil yargılanma hakkının açık göstergesidir” dedi. Ardından söz alan Avukat Bernard Von Grünberg şunları dedi:

“Türkiye’de insanlar hiç uğruna yargılandılar ve bunu inanılmaz buluyorum. Türkiye’de yargının bu hali içler acısı. Çok yakında bu baskı sistemi sona erecek.”

Ardından Pınar Selek’in iftiralarla yargılandığını söyleyen Alp Selek şunları dedi:

“Ben kaç yaşına kadar yaşayacağımı bilmiyorum ama burada duran insanlar benim yerime geçip elbet Pınar’ı haklı çıkaracaklar”

Hala Tanığız Platformu adına konuşma yapan Avukat Yasemin Öz şunları dedi:

"Bu 4 beraat bile yetmedi!  Son beraat kararının ardından sekiz yıl dava incelenmeksizin bekletildikten sonra yine besbelli bir seçim öncesi dönemi bulanıklığından da medet umularak, operasyon denebilecek bir hamleyle 31 Mart için duruşma tarihi verildi ve Pınar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Siz Pınar'ı mahkûm edemezsiniz ama biz bir insana, ailesine ve uğruna mücadele ettiği herkese dayatılan bu insanlık dışı zulmü 25 yıldır her gün, her an mahkûm ediyoruz"

Açıklamada son olarak şunlar denildi:

"Bahsi geçen 25 yıl, bizim kendi tarihimiz. Bu beraat bizim gençliğimiz, adil, eşit ve özgür bir ülke hayalimiz. Bu beraat bizim ortak mücadelemiz. Son 25 yıldır tanık olduğumuz her bir siyasi cinayette, barışa yönelik her bir provokasyon girişiminde biz meydanlara, sokaklara ve hayatlarımıza bu şiarla sahip çıktık. Şimdi hepinizi 31 Mart’ta bir kez daha mahkemeye, öncesinde de ülke içi ve uluslararası mecrada dayanışma çemberini her koldan genişletmeye çağırıyoruz. Pınar Selek’in beraatini elimizden alamazsınız. Hayatımızı, hakikatimizi, umudumuzu elimizden alamazsınız. Buradayız. Bugün, yarın, daima… Bir yere gitmeyeceğiz. Karanlık kaybedene dek!" 

Nöbete Hala Tanığız Platformu, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Avukat Ali Küçük, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Süreyya Turan, Almanya’da avukatlık yapan Avukat Bernard Von Grünberg ve Pınar Selek’in babası Alp Selek katıldı.