Pek çok kentte ev baskınları ve gözaltı terörü

Ankara, İzmir, Urfa, Antep, Adıyaman, Bursa, Diyarbakır, Batman, Ağrı ve Siirt’te sabaha karşı gerçekleşen polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Kasım 2019
  • 11:20

Sermaye devletinin toplumsal muhalefete, özel olarak da ilerici, devrimci güçlere yönelik ev baskınları ve gözaltı terörü bugün de birçok kentte devam etti.

Ankara, İzmir, Urfa, Antep, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Ağrı ve Siirt’te sabaha karşı gerçekleşen polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara’da evlere yapılan baskınlarda Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de aralarında olduğu en az 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler arasında SES MYK üyesi Fikret Çalağan, SES eski Kadın Sekreteri, İHD MYK üyesi ve Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanaat, HDP PM üyesi Bereket Kar’ın yanı sıra Belkıs Yurtsever, Şehriban Başak, Ethem Özgan, Sebahattin Karlı, Kemal Akalın, Ziya Cebeci ve HDP üyesi Mazhar Yerlikaya bulunuyor.

İzmir’de gerçekleşen baskınlarda en az 4 kişi gözaltına alındı. ESP İzmir İl Örgütü, üyeleri Ayşe Yılmaz’ın da gözaltına alınanlar arasında bulunduğunu açıkladı.

Antep’te HDP eski Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım’ın evine baskın düzenlendi. Behçet Yıldırım gözaltına alınırken, gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

Diyarbakır’da yapılan baskınlarda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ve HDP Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Dağ Kapancı gözaltına alındı. Ayrıca başka adreslere de baskınlar yapıldığı ve gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi.

Batman’da da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Gercüş temsilcisi Mehmet Yıldırım’ın evine baskın düzenlendi. Arama yaparak dijital materyallere el koyan polis, Yıldırım’ı da gözaltına aldı.

Adıyaman’da KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu gözaltına alındı. Baskında polisin, Topaloğlu’nun yakınlarını da yere yatırıp kafalarına silah dayadığı bildirildi.

Urfa’da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle İrfan Erdem’in evi basıldı. 2 çocuk babası Erdem, hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma açıldığı öne sürülerek gözaltına alındı.

Bursa’da da sabah polis baskınları gerçekleşirken, baskınlar burjuva medyada “PKK’ye yönelik” şeklinde servis edildi. Baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Ağrı’da yapılan baskınlarda HDP il yöneticisi Kazım Aslan, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticileri Faruk Sevkan ve Okan Sekirden gözaltına alındı. Ayrıca, Tarım Orkam-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Hanifi Demir de gözaltına alındı.

Siirt’teki polis baskınlarında da en az 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.