Onur Kara, Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevinde!

TKİP dava tutsağı Onur Kara, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için 2 Haziran’da 10 günlük açlık grevine başladığını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Haziran 2017
  • 17:37

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan TKİP dava tutsağı Onur Kara, ihraçlara karşı direnişleri nedeniyle tutuklanan ve açlık grevini sürdüren kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla dayanışmak için açlık grevine başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kara, sermaye devletinin dizginsiz ve keyfi saldırıları karşısında direnişin önemine değinerek, bu iradeyi gösterenlerin desteklenmesi zorunluluğuna işaret etti. Kara, bu kapsamda Gülmen ve Özakça şahsında kamu emekçilerinin direnişine destek olmak için 2-12 Haziran tarihleri arasında sürecek 10 günlük açlık grevine başladığını duyurdu.

Kara’nın açlık grevi eylemiyle ilgili olarak devrimci ve ilerici kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

“Kamuoyuna;

Sermaye iktidarı, ilan ettiği OHAL’le, peş peşe yayınladığı KHK’larla binlerce emekçiyi işinden etmiş ve bugüne kadar devreye sokmak istediği sosyal, siyasal ve iktisadi saldırıların startını vermek için eşi bulunmaz bir fırsat yakalamıştır. İşçiler, emekçiler ve toplumun tüm ezilen kesimler için tam bir yıkım anlamına gelen bu saldırılar karşısında ise en ufak bir itiraz ve muhalefet dahi görmemek adına her türlü direnişe azgınca saldırmaktadır. Grevler, toplantılar, gösteriler vb., kısacası demokratik haklar ve özgürlükler namına ne varsa, bu dönemde yasaklanıyor, baskılanıyor oluşu sıradanlaşan ve adeta kural haline getirilen bir uygulama olmuştur.

Bu yüzden, böylesi bir ortamda saldırılara itiraz etmek ve her türlü yolla direnmek mevcut karanlığı yırtıp, geleceği kazanmanın da yegane yolu olacaktır. Bu yöndeki her türlü irade ve çabanın hiç şüphesiz ki biz komünist ve devrimci tutsaklar tarafından da desteklenmesi, geliştirilmesi gerekir.

Kamuoyunun da bildiği ve yakından takip ettiği üzere, KHK’larla işten atılmalara karşı uzun bir süredir haklı ve onurlu mücadelelerini sürdüren ve bunu açlık grevi eylemiyle birleştiren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça adlı emekçiler, bu kararlı duruşları nedeniyle tutuklanmışlardır. AKP iktidarının Nuriye ve Semih şahsında tüm işçi ve emekçilere vermek istediği mesaj açıktır: Direnme iradesi ve cüreti gösterenlerin yeri zindanlardır!

Sermaye iktidarının aczini de gösteren bu durum karşısında Nuriye ve Semih şahsında direnen tüm emekçilerin mücadelelerini selamlıyor, bu iki emekçinin tutuklanmasıyla onların sesini boğacağını zanneden sermaye iktidarına gerekli yanıtı verebilmek adına, ortaya konulan bu iradeyi desteklemeyi kendimiz açısından zaruret sayıyoruz.

Bu çerçevede, 2 Haziran’la 12 Haziran tarihleri arasında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak amacıyla 10 günlük açlık grevine başlıyorum. Tüm duyarlı kamuoyuna duyurulur.

2 Haziran 2017

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nden TKİP Dava Tutsağı Onur Kara”