“Öldürülme kaygısı taşıyorum!”

Haberleri nedeniyle hakkında 7 soruşturma açılan Gazeteci Sinan Aygül, “Bir gün sokak ortasında öldürülme kaygısı taşıyorum" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Ocak 2023
  • 08:55

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, dün yine polislerce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mezopotamya Ajansı’na konuşan gazeteci Aygül, tüm baskı ve engellemelere rağmen gerçekleri halka ulaştırmaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Aygül şunları ifade etti: 

“Misal, AKP’li bir vekili eleştirdiğimden kaynaklı gözaltı yaşadım. Yine geçtiğimiz haftalarda bir taciz haberi yaptığım için gözaltına alınıp 10 gün tutuklu kaldım. Önceki gün ise AKP Bitlis Milletvekilli Vahit Kiler’in şikayeti üzerine gözaltına alındım.” 

AKP’li Kiler’in şikayeti nedeniyle polislerce ters kelepçelenerek gözaltına alındığını ifade eden Aygül, sözlerine şöyle devam etti: 

“Normal şartlarda şikayette bulundukları kanun maddesi alt ve üst sınırı belli olan, gözaltı işleminin yapılamayacağı bir madde. Yüzde yüz nitelikli hali olsa bile, suçu kabul etsem dahi gözaltına alınmayı gerektiren bir durum yok. Dolayısıyla yasaya aykırı bir durum. Bu gözaltıların tamamı gazetecilik faaliyetinden kaynaklanıyor.  Bu kısır döngü nereye kadar gider bilmiyorum ama bu sorunları 13 yıldır yaşıyorum.”

Hak ihlali, yolsuzluk, taciz ve tecavüz haberi yapan gazetecilere yönelik baskı ve engellemelerin sürdüğünü kaydeden Aygül şunları vurguladı: 

“Gazetecilerden sadece çiçek böcek haberi yapmalarını istiyorlar. Görünüyor ki başarılı da olmuşlar. Çünkü gazeteciler üzerinde bir otosansür söz konusu. Yaşadığım kentte ihlal haberi yapan tek gazeteci benim. Böyle olduğu için de hedef tahtasındayım. Nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum ama ben gazeteciyim. Geri adım atma gibi bir durumum söz konusu olmaz. Eğer bir şeylerin son bulmasını istiyorlarsa yolsuzluk, hırsızlık, hak ihlalleri ve faşizmden vazgeçecekler. Ben doğru olanı yapıyorum. Hiçbir gazetecinin hakikatten vazgeçmemesi gerekir” 

Aygül, son olarak şunları ifade etti: 

“Tutuklanma kaygısı taşıyorum. Bir gün sokak ortasında öldürülme kaygısı taşıyorum. Çünkü bunlar uzak bir ihtimal değil. Onlarca arkadaşımız bu şekilde katledildi. Bu kaygıyı taşıyorum ama bu kaygı beni yazmaktan alıkoyamayacak. Mesleğimiz için direnmeye devam ediyoruz.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

İLİŞKİLİ HABERLER