Mustafa Araz'ın ölümü karartılmak isteniyor

Şüpheli bir şekilde ölen er Mustafa Araz olayı karartılmak isteniyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Eylül 2020
  • 14:00

23 yaşındaki Mustafa Araz, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde, 1’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Hava Savunma Füze Komutanlığı’nda askerlik yaparken 12 Mayıs günü yaşamını yitirmişti. Askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Araz’ın 11 Mayıs günü rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldığı, hastaneye gittikten sonra kendisinden haber alınamadığı ve bir gün sonra metruk bir AVM binasında intihar ettiği iddia edilmişti. Olayın seyri, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı kanısını güçlendiriyor.  

Askere sapasağlam gönderdikleri çocuklarının cenazesini teslim alan ailesi, çocuklarının kollarından bağlandığını gösteren izlerin yanı sıra vücudunun değişik bölgelerinde darp izleri olduğunu fark etti. Bu izler üzerine çocuklarının işkence edilerek öldürüldüğü şüphesine kapılan aile, Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’ndan İdris Sayılğan’ın haberine göre, Araz’ın ölümünden bu yana 4 ay geçmesine rağmen, ailesinin şikayetiyle başlatılan soruşturma dosyasında bir arpa boyu yol alınabilmiş değil.

Ailenin avukatı Cesim Parlak, Araz’a dair otopsi raporunun açıklanmamasının yanı sıra yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesi taleplerinin reddedilmesi, olayın yaşandığı yerde kameralara yansıyan taksinin tespit edilmemesi gibi birçok konunun aydınlatılmadığını ifade etti.

Otopsi raporunun hazırlanmasının bu kadar uzun sürmesinin de normal olmadığına dikkat çeken Parlak, “Hele ki bu askeri bir ölüm. Şüpheli bir ölüm. Zorunlu askerlik görevine giden birinin ölü bulunması daha da üstüne düşülmesi gereken, hızlandırılması gereken bir olayken sürüncemede bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

Olayın başından beri oğlunun intihar etmediğini, aksine işkence edilerek öldürüldüğü düşüncesinde olduğunu dile getiren baba, oğlunun ölümünün üzerinin örtülmek istendiği kaygısı taşıyor.

Baba Hasan Araz, olayın aydınlatılıp sorumlular bulununcaya kadar davanın takipçisi olacağını da dile getiriyor.