Muş ve Diyarbakır’da baskınlar, Antep’te tutuklama

Muş ve Diyarbakır’da ev baskınları ve gözaltılar yaşanırken Antep’te ise gözaltına alınan 6 kişiden ikisi tutuklandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ağustos 2019
  • 19:43

Gözaltı ve tutuklama saldırısı bugün de devam etti. Muş’ta HDP il eşbaşkanlarının evleri ve HDP binası basılırken Diyarbakır’daki baskınlarda da 3 kişi gözaltına alındı. Antep’te ise iki kişi sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklandı.

HDP Muş eşbeşkanlarına gözaltı

Muş’ta bugün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında HDP Muş İl eşbaşkanları Ferhat Çakı ve Muhlise Karagüzel ile Kudbettin Çelik gözaltına alındı.

HDP il eşbaşkanlarını kelepçeli bir şekilde HDP binasına getiren polisler yaklaşık 8 saat boyunca binada arama yaptılar. Arama sonrasında ise gözaltılar Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Diyarbakır’da baskınlar: 3 gözaltı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir eve düzenlenen baskında M. Emin Akgün’ün, 6-8 yaşlarında olan iki çocuğunun önünde darp edildiği belirtildi.

Evde arama yapan ve eşyaları dağıtan polisler M. Emin Akgün ve 4 aylık hamile eşi Rabia Akgün ile evde misafir olan bir kadını gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 3 kişi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Antep’te iki kişi tutuklandı

Antep'te sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden ikisi tutuklandı.

Savcılık M.D. ile Ş.Y. için tutuklanma, A.Ş., U.K., T.Ç. ve C.K. için ise adli kontrol talep etti.

Sulh Ceza Hakimliği de savcının isteği doğrultusunda iki kişiyi tutuklayarak diğerlerini ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Ankara gözaltıları serbest bırakıldı

Ankara’da dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan PİRHA muhabiri Cebrail Aslan ve Feryal Yazıcı, Perihan Yoğurtçu, Bayram Kaya ile aynı soruşturma kapsamında Kars’ta gözaltına alınan Ankara Tabip Odası (ATO) eski yönetim kurulu üyesi Dr. Onur Naci Karahancı polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltı gerekçesinin 2016 yılında sokağa çıkma yasağının uygulandığı kentlerde yapılan “Beyaz Bayrak” eylemine katılmak olduğu belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı