MEB yeni protokollerle istismarcı vakfı kolluyor

Danıştay’ın MEB-Ensar Vakfı arasındaki protokolün yürütmesini durdurmasına karşın, yeni protokol imzalanarak okullarda etkinlik düzenlendiği ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Aralık 2018
  • 09:31

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dinci-gerici vakıflarla işbirliğine devam ediyor. Çocuk istismarıyla gündem olan Ensar Vakfı bu işbirliğinde özel bir yer tutuyor. Zira AKP iktidarı, MEB eliyle Ensar’ı kollayarak her türlü gerici propagandayı gençliğe nüfuz ettirmeye çabalıyor. MEB-Ensar Vakfı arasındaki protokollerin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasına karşın MEB’in istismarcı vakıf ile yeni protokoller imzalayıp etkinlikler düzenlemesi, bu çabaları bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Danıştay 8. Dairesi, ağustos ayında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolün yürütmesini anayasa ve Milli Eğitim Temel Yasası’na aykırı olduğu gerekçesi ile durdurdu. Gerekçede de ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak iyi bireyler yetiştirilmesinin, devletin devredemeyeceği görevleri arasında olduğu vurgulandı. Ancak Ensar Vakfı’nın MEB ile benzer protokollerle çocukların eğitimlerine ortak olduğu öğrenildi.

Dinci vakfın okullardaki etkinliklerini, iptal edilen protokole karşın aynı zamanla MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Mart 2017’de imzalanan protokol kapsamında sürdürdüğü belirlendi. Bu kapsamda Ensar’ın yerel örgütlenmelerinin, valilik oluru ve il milli eğitim müdürlükleri ile ortaklaşa etkinlikler düzenlediği öğrenildi. Son olarak, Ensar Vakfı Aydın Şubesi’nin Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru 2 günde kabul edilerek valilik izni ile okul etkinliklerine dönüştü. “Namazla Diriliş” konulu seminer düzenlemek isteyen vakıf, “Öğrencilerimizin ahlaki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Mart 2017 yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Ensar Vakfı arasında gerçekleştirilen protokole istinaden” diyerek 2 günde toplam 7 imam hatip okulunda etkinlik izni aldı. Okullarda olmasına karşın ‘halka açık’ olarak izni alınan ve velileri de hedefleyen etkinliklere konuşmacı olarak Ensar Vakfı, TÜGVA ve İHH gibi derneklerden isimlerin katılacağı belirtildi.

Ensar’ın etkinlik düzenlemek için izin aldığı bir diğer il ise Afyonkarahisar oldu. MEB ile imzalanan aynı protokol kapsamında “Değerler Eğitimi” adı altında okullarda “Edep ve hayâ”, “İlim”, “Sabır” konulu etkinlikler için izin verildi.