Marmaris’te Sinpaş’a tepki

Ekolojistler Marmaris’te yapılmak istenen otel ve devremülk projesi için tekrar ÇED süreci başlatılmasına karşı gerçekleştirdiği eylemde inşaatın sonlandırılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Ocak 2023
  • 08:55

Marmaris Çevre Komitesi ve Marmaris Kent Konseyi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde Sinpaş tarafından yapılmak istenen otel ve devremülk projesi için tekrar Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmasına ilişkin İçmeler'de basın açıklaması yaptı. Basın metnini Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin okudu. 

Sinpaş'a karşı verilen çevre mücadelesinin neredeyse ahlaki bir hesaplaşmaya dönüştüğünü vurgulayan Beytekin, Türkiye'nin her yerinde halkın çıkarlarının önüne sermayenin çıkarlarının koyulduğunu söyledi. Sinpaş Kızılbük’te de durumun aynı olduğunu belirten Beytekin şöyle devam etti:

“Kızılbük’te 'ÇED gerekli değildir' kararı verenler sermayenin yanında; 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali için başta yargı kanalları sonra da kamuoyunun önünde bu kararın bozulması için mücadele edenler halkın, doğanın yanında oldu. Mahkeme kararına rağmen yasa tanımadan inşaatı sürdüren Sinpaş haklı olanın değil güçlü olanın egemenliğindeki ahlaksız düzenin yanında oldu.” 

İnşaata göz yumanlar ve yerel mahkeme kararından hemen sonra tekrar ÇED süreci başlatanların rant düzeninden yana olduğuna dikkat çeken Beytekin şöyle devam etti:

“Bu aymazlığa karşı gün, gece demeden mücadele edenler, sıcak, toz, yağmur demeden nöbet tutanlar, meclis önlerinde, bakanlık salonlarında haklılıklarını ispat etmek için çalışanlar ahlakın yanında oldular. Geleceğimizi oylayacağımız günlerin arifesinde Marmaris’te SİNPAŞ gündemi yeni bir yol ayrımındadır. Bu yol ayrımı Sinpaş’a karşı bugüne dek mücadele edenlerin değil, Milli parkın can evinde yükselen bu ucubeye göz yumanların önünde duran bir yol ayrımıdır.”

İklim Adaleti Koalisyonu ve Ekoloji Birliği üyeleri de Sinpaş'ın İstanbul Beşiktaş'ta bulunan genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı. “Sinpaş satışı durdur, mahkeme kararına uy! Marmaris Kızılbük'te doğa katliamını bırak!” pankartının açıkladığı açıklamada ortak metin okundu.