Mamak ve Batıkent’te 2 Temmuz şehitleri anıldı

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 25. yılı vesilesiyle Ankara’da Mamak ve Batıkent’te yapılan eylemlerle katliamda yaşamını yitirenler anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Haziran 2018
  • 19:05

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta gerçekleştirilen vahşi katliamın yıldönümü vesilesiyle Ankara Mamak ve Batıkent’te düzenlenen eylem ve etkinliklerle katliam lanetlenirken katliamda yaşamını yitirenler anıldı.

Mamak’ta 2 Temmuz mitingi

Mamak’ta PSAKD 2 Temmuz mitingi örgütledi. 16.30’da başlayan miting 20.00’da bitti. Miting açılış konuşması ile başladı. Ardından Sivas şehitleri adına saygı duruşu gerçekleştirildi. Sonrasında mitingi örgütleyen kurumlar adına metin okundu. Devletin son dönem baskı politikalarının teşhir edildiği metin; “Bir olacağız, iri olacağı, diri olacağız! Devletin Alevisi olmayacağız! Pir Sultan direnci ve inancı ile mücadelemize devam edeceğiz. Zalimin zulmünün karşısında, mazlumun, ezilenin yanında duracağız” sözleri ile sonlandırıldı.

Metnin okunmasının ardından sırası ile semah gösterisi, Ezgi Saykan, Mehmet Gökçe, Mehmet Kundak sahne aldı. Ardından Kemal Bülbül konuşma yaptı.

Sivas’ta katledilen Gülsün Karababa’nın da ablası sanatçı Zeynep Karababa’nın ardından Malik İnci ve Onur Kocamaz da sahne aldı. Hüseyin Karababa ve Kalender Akça da konuşmalar yaptılar. Miting Gökhan Kılıç ve semah gösterisi ile sonlandı.

Batıkent’te yürüyüş ve anma

2 Temmuz eylemi için Batıkent Meydanı’da toplanan kitle buradan Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'ne yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında "Faşizme karşı omuz omuza!", "Direne, direne kazanacağız!", "Dün Maraş’ta bugün Sivasta tek yol fașizme karşı savaşta!", "Yaşasın devrim ve sosyalizm!" sloganları canlı bir şekilde atıldı.

Pir Sultan Abdal Cemevine geçilmesinin ardından sınıf devrimcileri alanda Kızıl Bayrak satışı yaptı. Gazete satışı sırasında seçim tartışmaları yapıldı. Tartışmalar esnasında tek ve kalıcı çözümün işçi-emekçi iktidarı ile olabileceği vurgulandı.

Ardından anma programı Sivas'ta katledilenler için saygı duruşu ile başladı.

Kızıl Bayrak / Ankara