KYK yurtlarında yaşanan sorunlar Meclis’e taşındı

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, kentteki KYK yurdunda yemeklerin hijyensiz ve kalitesiz çıkmasını Meclis’e taşıdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Aralık 2022
  • 20:30

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Kredi Yurtlar Kurumu’nda çıkan yemeklere dair Meclis’e soru önergesi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması talebiyle verilen önergede, üniversitelerde yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte öğrencilerin barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığı hatırlatıldı. Önergede KYK yurtlarında kirli odalarda ve kapasitenin üzerinde öğrenci kaldığı belirtilerek, kötü çıkan yemeklerden kaynaklı yaşanan zehirlenmelerin kamuoyuna yansıdığı kaydedildi. Önergede ayrıca, “Sorunlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Diğer yandan öğrenciler, yurtlarda ısınma, asansör, duş, internet gibi sorunlarla sık sık karşı karşıya kalmakta” denildi. 

  Önergenin devamında Bakan’ın yanıtlaması istemiyle şu sorulara yer verildi:

“-Antep’teki KYK yurtlarında 2018 yıllından günümüze kaç zehirlenme vakası yaşanmıştır? Zehirlenme vakalarının yaşanmaması için ne gibi önlemler aldınız?

 -Bakanlığınızca yurt yemekhanelerinin özelleştirilmesinin zehirlenme vakalarıyla bir ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

 -Yemeklerin yapıldığı mutfak, depo, kullanılan malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu nasıl denetlenmektedir? Bu yerlerdeki hijyen denetimleri ne sıklıkla kimler tarafından yapılmaktadır? Antep’teki KYK yurtlarında en son denetim ne zaman yapılmıştır?

 -Antep’teki KYK yurtlarındaki yemekhanelerin ihaleleri hangi şirketlere verilmiştir? Şirketlerin şartname kurallarına uyup uymadığı hangi kurum tarafından ne sıklıkla denetlenmektedir? İlgili firmalar kaç yıldır Antep’te bulunan KYK yurtlarına yemek vermekteler? 

 -Bakanlığınızın ilgili birimlerince Antep’te bulunan ve zehirlenme vakaları ve yaşanan yemek sorunlarından kaynaklı KYK yurtlarına yönelik bir soruşturma açılmış mıdır? Sorumlularla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

 -2018 yıllından günümüze Antep’te KYK yurtlarında barınan öğrenciler tarafından bakanlığınıza kaç şikayet başvurusu olmuştur? Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır? 

 -2022 yıllında yeni eğitim öğretim döneminde KYK yurtlarında ne gibi iyileştirmeler yaptınız?”