Küçükçekmece'de 19 Aralık anması!

Sınıf devrimcileri Küçükçekmece'de 19 Aralık ve Maraş anması düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Aralık 2018
  • 21:13

Sınıf devrimcileri 19 Aralık ve Maraş katliamlarının yıldönümü vesilesiyle Küçükçekmece'de anma gerçekleştirdi.

Anma programı öncesi yapılan kısa sunumda 19 Aralık cezaevleri katliamı ve Maraş katliamı vesilesiyle bir araya gelindiği ifade edildi. İşçi sınıfı ve ezilen kesimlerin mücadelesinin öncüleri şahsında engellenmek istendiği belirtilirken, mücadelenin sürdüğüne vurgu yapıldı. Sunumun ardından 19 Aralık cezaevleri katliamını konu alan “Şafağın Göz Yangını” adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Belgesel de katliamın birçok boyutla ele alındığı, katliamda hükümet yetkililerinden basına kadar birçok tarafın rol aldığı açık bir şekilde görülüyordu. Belgeseldeki görüntüler, ölüm orucu gazileri ve ailelerinin anlatımları vahşetin boyutlarını, katliamcıların gözü dönmüşlüğünü en net şekilde ifade ediyordu.

Belgesel gösteriminin ardından katliamın ne amaçla yapıldığı, cezaevlerine yönelik katliamların dayandığı geçmiş ve devrimci tutsakların ölümüne direnişine vurgu yapan bir açılış konuşması gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından yapılan söyleşide, cezaevlerinde bulunan devrimcilere yönelik katliamların, operasyonların geçmişe dayandığı, operasyon sırasında dönemin sözcülerinin ağzından sarfedilen “İçeriyi teslim almadan, dışarıyı teslim alamayız!” sözlerinin katliamın amacını net bir şekilde ortaya koyduğu belirtildi.

2000'li yıllarda yaşanan krize karşı işçilerin, emekçilerin mücadelesini engellemek için yapılan saldırılarda öncülerinin hedef alındığı belirtildi. F tipi cezaevlerinin emperyalistlerin ortaya attığı bir saldırı biçimi olduğu ve Türkiye'de de tutsakları teslim almak için aynı yöntemin izlendiği belirtildi.

Katliamların dünden bugüne bu ülkede gerçekleştiği ifade edildi. Ancak 19 Aralık sürecinde ölüm orucunda bulunan devrimcilerin iradesinin saldırılara, işkencelere, yaşadıkları katliama rağmen inatla, artarak devam ettiği vurgulandı.

Direniş tarihinin devrimci mirası büyüttüğü, mirasa sahip çıkmanın onurunu taşımanın işçi sınıfının öncülerine, devrimcilerine düştüğü tespiti yapılarak söyleşi sonlandırıldı. Son olarak 22 Aralık Cumartesi günü Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda KESK'in çağrısıyla düzenlenecek mitinge çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece