Köyceğiz’de öğretmene taciz protesto edildi

Köyceğiz Anadolu Lisesi’nde yaşanan tacize karşı “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz!” denilerek eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Haziran 2022
  • 17:15

Muğla Köyceğiz Anadolu Lisesi’nde çalışan Eğitim-Sen üyesi öğretmen E.B.D’nin 3 Haziran Cuma günü okul çıkışında servis şoförü tarafından taciz edilmesine karşı eylem gerçekleştirildi.

Eğitim-Sen’li öğretmenler, DİSK Emekli-Sen üyesi emekliler ve Köyceğizliler topladıkları yaklaşık 100 imzayla birlikte 7 Haziran Salı günü saat 16.00’da Köyceğiz Adliyesi’ne giderek tacizci hakkında suç duyurusunda bulundu ve aynı gün saat 17.00’da Köyceğiz Cumhuriyet Meydanında konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Köyceğiz İlçe Temsilciliği adına basın açıklamasını yapan Elfide Duru şunları söyledi:

“Görevini yapmakta olan üyemize seviyesiz bir üslup kullanan bu şahıs muhatap alınmamasına rağmen rahatsızlık vermeye devam etmiştir. Eşini okuldan almaya gelen A.D., olaya şahit olmuş ve servis şoförünü uyarmıştır. Bunun üstüne servis şoförü L.C.Ç, üyemiz A.D.’yi sözlü olarak tehdit etmiştir. Kendisinin emekli uzman çavuş olduğunu söyleyen şahıs ‘sizi bulacağım… Gününüzü görürsünüz… Benim kim olduğumu biliyor musunuz’ gibi ifadeler kullanarak üyelerimizi tehdit etmiştir… Buradan söylüyoruz, biz sizin gibileri gayet iyi biliyoruz. Tacizci, zorba, eşkıya… Sizleri tanımlamaya az bile kalır”

Daha sonra Duru şunları vurguladı:

“Bu tür davranışları sergileme potansiyeli olan, zorba, tacizci ve tehditkâr kişileri, bırakın okula öğrenci taşıyan servislerde görev vermeyi, okulların önünden geçmeleri bile yasaklanmalıdır. Bu kişilere bu görevleri veren, uygunluğunu onaylayanlar suça ortak olmaktadırlar”

Basın açıklamasının devamında Duru, “Suçlular ve görevini yerine getirmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunduk, bundan sonra da bu olayın peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız” diye belirtti. Duru açıklamanın sonunda şunları belirtti:

“Arkadaşlarımız yalnız değildir. Bu suçun oluşmasına ortam hazırlayan herkesi tekrardan uyarıyoruz. Okullarımız tacizcilerin, tehditkâr insanların, zorbaların görev alabilecekleri yerler değildir. Öğrencilerimizi tacizcilere, zorbalara emanet etmeyeceğiz. Her zaman olduğu gibi üyelerimizin, tüm öğretmen arkadaşlarımızın her zaman yanındayız, yaşadıkları her sorun bizim sorunumuzdur”

Eylemde “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya da hiçbirimiz!” ve “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz!” sloganları eşliğinde basın açıklaması sonlandırıldı.

Köyceğiz’den DİSK Emekli Sen üyesi bir Kızıl Bayrak okuru