Komünist tutsak avukatlara saldırıyı kınadı

Komünist tutsak Evrim Erdoğdu, ÇHD'li avukatlara yönelik polis saldırısına tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Nisan 2016
  • 11:15

TKİP dava tutsağı Evrim Erdoğdu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde ÇHD’li avukatlara yönelik polis saldırısını kınayan bir mektup gönderdi.

Gazetemize ulaşan mektubunda, rejim kriziyle boğuşan sermaye iktidarının toplumsal mücadelede biriken öfkeyi bastırmak için saldırılarını arttığını belirten Erdoğdu, “Avukatlarımıza yönelik faşist zorbalığın hesabını sınıf mücadelesinin yasalarına dayanarak soracağız! ÇHD yalnız değildir!” dedi.

Erdoğdu’nun mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Baskı ve yasaklara geçit vermeyeceğiz!

Sermaye iktidarı toplumsal mücadelenin fay hatlarında biriken öfkeyi dizginleyip bastırmak için açık-gizli örgütlenmelerle, fiili sıkıyönetim yasaları ile işçilere, emekçilere, Kürt halkına vargücüyle saldırıyor. Açık kitle katliamlarının, linçlerin, yargısız infazların ve tüm ülkenin açık bir hapishaneye dönüştürülmesi anlamına gelen söz, basın, eylem özgürlüğünün hedef alınmasının, gözaltı-tutuklama terörünün sorumlusu olan sermaye devletinin dümenindeki dinci-gerici iktidar, 1 Mayıs’ın ön günlerinde faşist zorbalığında sınır tanımıyor.

Bir tarafta kapitalizmin ağır krizi ve onun ürünü olan emperyalist saldırganlığın pençesinde kıvranırken diğer tarafta emperyalist-kapitalizmin taşeronu olan Türk sermaye iktidarı kendi içinde rejim krizi ve rant kavgası içinde boğuşuyor. Ve toplumsal muhalefetin eksenine, sömürü düzenine karşı biriken öfkesi ile işçi sınıfı her geçen gün daha da güçlenen adımlarla ilerliyor. Tüm toplumsal yaşamı kuşatan ağır gerici atmosfer, metropollerde patlayan bombalara rağmen emperyalist savaş politikalarına ve kölelik yasalarına karşı mücadee kararlılığı yok edilemiyor.

Böylesi bir tabloda sermaye iktidarı sokağa çıkan ilerici-devrimci toplumsal muhalefete, direnişe geçen işçilere sınıf kinini kusarak azgınca müdahale etmektedir. Tırmandırılan devlet terörü ve patlayan canlı bombalar ile sınıf ve kitle hareketi hedef alınmakta, yaratılan korku atmosferini dağıtma rolü oynayabilecek her eylem zorbaca ezilmektedir.

ÇHD’li devrimci avukatlara dönük ölçüsüz polis saldırısının arkasındaki neden sokakların yasak üzerine yasakla kitlelere kapatıldığı günlerde işçilere, emekçilere sokaklardan uzak durma mesajının verilmesidir. Bu ablukayı ve faşist saldırganlığı kitlelerin, işçi sınıfının birleşik mücadelesi ekseninde sokaklara taşan öfkesi dağıtacaktır.

Avukatlarımıza yönelik faşist zorbalığın hesabını sınıf mücadelesinin yasalarına dayanarak soracağız! ÇHD yalnız değildir!”