İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisiyken 2016 yılında KHK ile ihraç edilen akademisyene, YÖK’ten aranarak göreve dönebileceği söylendi.
OHAL Komisyonu’nun işleyişini eleştiren Dr. Mehmet Cemil Ozansü, İÜ’den atılan Eğitim Senliler olarak konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışırken OHAL KHK’sıyle uzaklaştırılan Dr. Mehmet Cemil Ozansü’ye YÖK’ten telefon açılarak geri dönebileceği söylendi.
“Takipçisi olacağız”
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ozansü şunları ifade etti:
“YÖK'ten aradılar, tam 6 sene sonra OHAL komisyonu ‘kabul’ kararı vermiş. Şimdi üç büyükşehir hariç olmak üzere YÖK tarafından belirlenecek bir üniversitede görevlendirileceğim (suçsuz olsan bile ‘sürüleceksin’ düzenlemesi).
Ancak İÜ'den atılan Eğitim Senliler olarak bilhassa şunların üzerinde duruyoruz:
1) OHAL Komisyonu neden ve hangi saiklerle 6 yıl beklemiştir?
2) ‘Kurum kanaati’ adı verilen idari işlem başlangıcında görev alan ve artık ‘suç işledikleri’ muayyen olan kamu görevlileri kimlerdir?
3) OHAL işlemleri esnasında suç işleyen kamu görevlilerine sağlanan ‘yargısal bağışıklık’ kanunilik ilkesinin ve anayasanın ihlalidir. Hiçbir kamu görevlisine anayasa dışı ‘yargısal bağışıklık’ verilemez.
4) Hakkında ‘iade kararı’ verilmiş veya verilecek olan meslektaşlarımın tamamının adları Resmi Gazete'de düzeltme beyanıyla yayınlanmalıdır. Hiçbir kanuni idare yurttaşlarını bu usulle (‘terör iltisaklısı’ ibaresiyle) anıp, 6 sene sonra bir telefon aramasıyla durumu düzeltemez.
Her yurttaşın doğuştan sahip olduğu adını koruma ve haysiyet haklarına riayet edilmelidir. Bu konu başlıklarının takipçisi olacağız.”