Kaymakamlığın ‘susun’ dediği muhtarlar konuştu: Valilik direktifi ile aradılar…

Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkililerinin 18 muhtarı arayıp “Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada paylaşım yapmayın. Siz devlet adamısınız” dediği iddia edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Aralık 2019
  • 12:41

Büyükçekmece’de muhtarlara valilik direktifiyle kaymakamlık tarafından “Kanal İstanbul hakkında konuşmayın, yazı yazmayın” baskısı yapıldığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükçekmece’de muhtarlara “Kanal İstanbul hakkında konuşmayın, yazı yazmayın” baskısı yapılıyor.

Evrensel’den Meltem Akyol’a konuşan mahalle muhtarları, kaymakamlıktan arandıklarını söyleyerek, “Bize ‘Konuşmayın, dilekçe vermeyin, açıklamada bulunmayın, yol göstermeyin’ dediler” ifadelerini kullandı.

“Valilik direktifi ile arıyoruz” dediler

Kaymakamlık görevlisinin kendisini aradığını belirten bir muhtar, “Kaymakamlık tarafından bir görevli, Valilik direktifi ile aradığını söyledi. ‘Basında ve sosyal medyada Kanal İstanbul’la ilgili bir şey paylaşmayın’ dediler” şeklinde konuştu.

“İnsanlara yol göstermeyin, açıklama yapmayın”

Bir başka muhtar da kendisinin de arandığını belirterek, “Bu konuda konuşmayın, açıklamada bulunmayın, yazı yamayın’ dediler. ‘İnsanlara yol göstermeyin’ dediler” şeklinde bilgi verdi.

“Hiçbir şekilde yazı yazmayın”

Öğle saatlerinde arandığını söyleyen bir başka mahallenin muhtarı da, “Aradılar, Kanal İstanbul hakkında herhangi bir yazı yazmayın’ dediler. ‘Hiçbir şekilde yazı yazmayın, Çevre Bakanlığına dilekçe vermeyin’ dediler” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul’a karşı olduğunu söyleyen muhtar, “Memleketimizin tabiatı bozulmasın, bütün gündem Kanal İstanbul’la geçiyor, bilim adamları bunu zararlı görüyorlar, mühendisler zararlı görüyorlar. Televizyonlarda Cumhurbaşkanımızı dinliyorum, ‘Yapacağım’ diyor, bu kötü bir şey. Bize fikrimizi de soran olmuyor zaten ama bilim adamları zararlı diyorlar, Marmara rezil olacak diyor. İstanbul’u zaten hafriyat kamyonları birbirine katmış durumda. Şimdi bu hafriyatlar nereye gidecek, nasıl taşınacak? Ben bu yüzden yapılmasına taraftar değilim” dedi.