“Katil ABD İzmir Limanı’ndan defol”

İzmir’de ABD Savaş Gemisi USS Wasp’ın limanında demirlenişi 4 Eylül Çarşamba akşamı protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Eylül 2024
  • 08:30

ABD’nin en büyük taarruz savaş gemilerinden USS Wasp'ın İzmir Limanı’nda demirlemesi protesto edildi.

4 Eylül Çarşamba akşamı Alsancak ÖSYM önünden başlayan yürüyüş Alsancak Limanı önünde son buldu. Yürüyüş boyunca gerçekleştirilen konuşmalar ile Filistin halkı başta olmak üzere direnen hakların mücadelesi anlatılıp, selamlandı. Alsanacak Liman önüne geldiğinde basın açıklaması okundu. Açıklamada şunlar ifade edildi: 

"Filistin’e ölüm, yıkım, savaş götüren bu gemi şu an bu limanda. Devrimciler olarak bu suça ortak olmamak için buradayız. Filistin’de ilk savaş çıktığında buradan seslendik ticari ilişkilerinizi derhal kesin, hamaset değil somut adım istiyoruz dedik. ABD'nin bölgemizi kirli savaşına lojistik alanı olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz." 

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: 

"Dünya'nın her yerinde Filistin için direnişler devam ediyor. Biz bugün İzmir halkı olarak, devrimciler olarak bu direnişin bir parçasıyız. Filistin’de milyonlarca çocuğun, milyonlarca kadının, milyonlarca emekçinin katline sebep olan İsrail ve ABD’nin savaş gemilerini limanlarımız da istemiyoruz. Ellerini kollarına sallaya sallaya İzmir’in sokaklarında dolaşan ABD askerleri de unutmasın ki bu toprakların mayasında direniş vardır. Bu direniş işbirlikçiler unutmasın diye 6. Filo’nun Denize Dökülmesi olarak tarih sayfalarına not düşürmüştür. " 

"Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Denizden nehire özgür Filistin", "Yanki go home", "Denizlerin yolunda Filistin'in yanında", "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın" sloganlarının atıldığı eylem, açıklamanın okunmasının ardından sloganlarla bitirildi. Gün boyu çok sayıda kurumun protesto eylemi gerçekleştirdiği İzmir Limanı'nda ortak eylemin katılımcı kurumları şunlar:

“Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci İşçi Partisi, Devrimci Hareket, Direnişin Renkleri, Dostluk ve Kültür Derneği, Emekçi Hareket partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Filistin İçin Bin Genç, Halkevleri, İşçi Birlikleri Sendikası, İmece Dostluk Dayanışma Derneği, İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, İzmir Vegan Platformu, Gençlik Komiteleri, Genç Yeşiller, Kaldıraç Hareketi, KÖZ, Komünist İşçi Hareketi, Partizan, Sosyalist Emekçiler Partisi, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Partizan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Toplumsal Özgürlük Partisi, Tüm Emeklilerin Sendikası, Umut-Sen, Kılavuz, İzmir Pride Komitesi”

Kızıl Bayrak / İzmir