İsrail’e destek için giden USS Wasp savaş gemisi İzmir Limanı’nda…

Katil ABD Ortadoğu’dan defol!

Savaş gemilerini İsrail’e destek için gönderen emperyalistler, onlarla eğitim tatbikatı yapan ve limanlarını savaş gemilerine açan AKP iktidarı, Filistin halkına yönelik soykırımın sorumlusudur.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 05 Eylül 2024
  • 13:30

Siyonist İsrail rejiminin emperyalistlerin desteğiyle Filistin’e yönelik soykırım ve işgal saldırısı aylardır sürüyor. ABD’nin İsrail’i korumak üzere bölgeye gönderdiği gemilerden biri olan USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi 2 Eylül günü İzmir Limanı’na demir attı.

İsrail’i korumakla görevli bu savaş gemisi, hamasi nutuklarla Filistin halkının yanında olduğunu söyleyen AKP iktidarının ikiyüzlülüğünün resmidir.

Bu savaş gemisinin İzmir Limanı’nda demir atması AKP’nin İsrail karşıtı gibi görünmeye çalışırken, aylardır soykırıma uğrayan Filistin halkının kanını ellerinde taşıdıklarının göstergesidir.

İsrail ile her geçen gün artan ticari ilişkilerin yanı sıra Türkiye’nin savaş gemileri TCG Anadolu ve TCG Gökova Ağustos ayında ABD gemisiyle Akdeniz’de ortak eğitim tatbikatı yaptı.

Savaş gemilerini İsrail’e destek için gönderen emperyalistler, onlarla eğitim tatbikatı yapan ve   limanlarını savaş gemilerine açan AKP iktidarı, Filistin halkına yönelik soykırımın sorumlusudur.

İsrail’e, emperyalistlere ve onların yerli işbirlikçilerine hatırlatıyoruz: 6. Filo’yu unutmayın. Bu topraklarda ABD’nin savaş filosuna geçit vermedik. Filistin topraklarındaki mücadeleye omuz veren Denizlerden aldığımız mücadele bayrağını taşıyoruz. Anti emperyalist mücadelenin onurlu bayrağını taşıyoruz. Denizlerin yolunda Filistin halkının yanında olmaya devam ediyoruz.

Emperyalistlerin ve siyonistlerin gerçekleştirdiği soykırıma ve işgale, coğrafyamızda kan ve katliam yayan savaş aygıtlarına geçit vermeyeceğiz!

-NATO’dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın!

-İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin!

-USS Waps gemisi derhal geri gönderilsin!

Devrimci Gençlik Birliği

Eylül 2024