Karma eğitim düşmanlığında ‘dönüş yok’!

Dinci gerici AKP iktidarının operasyonları ile 12 yıl içerisinde üye sayısını 20 kata yakın büyüten Memur Sen’in ve Eğitim Bir Sen’in başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim Şurası’nda sundukları tüm önergeleri tartışmaya açmadığı için Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ‘ateş püskürdü’.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Aralık 2014
  • 20:57

Eğitimde Ortaçağ uygulamalarına öncülük eden gerici Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karma eğitime karşı Eğitim Şurası’nda verdikleri önergenin arkasında durmaya devam ederek adeta Eğitim Bakanı’na talimat verdi ve “Bu önergeyi hayata geçirmek zorundasınız. Dönüşü olmayan bir yoldur" dedi. Dinci gerici sendika ağası Haziran direnişçilerini de hedef aldı ve salondakilere yuhalattı.

Dinci gerici AKP iktidarının operasyonları ile 12 yıl içerisinde üye sayısını 20 kata yakın büyüten Memur Sen’in ve Eğitim Bir Sen’in başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim Şurası’nda sundukları tüm önergeleri tartışmaya açmadığı için Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ‘ateş püskürdü’.

 

Haziran direnişçilerini yuhalattı

12- 14 Aralık tarihleri arasındaki 8'inci Türkiye Buluşması’nda ilk olarak Haziran Direnişi’ni hedef aldı. Ak Saray’da oturan şefinin önceki gün söylediklerini tekrarlayan Gündoğdu, Yalova’da yapılan ağaç katliamını öne çıkararak şöyle konuştu: “Mesele ağaç meselesi değil, nereden kesildiği kimin kestiğine bakma meselesiymiş. Ağaç sevgisinin hangi uluslararası proje içerisinde maşa olma meselesiymiş. Dün 'Taksim onurumuz, şerefimiz' diyenlerin Yalova'da onurunu göremedik. 147 ağacın CHP eliyle kesildiği Yalova'da onurunu göremediniz. Nerede sizin onuruz?"

Gündoğdu’nun sözlerinin ardından salondaki gerici güruh Haziran direnişçilerini yuhaladı.

Uzun yıllar birlikte yürüdüğü Gülen Cemaati’ni de hedef tahtasına çakan sendika ağası, klik çatışmasında Erdoğan’a arka çıkarak, “Mesele Türkçe olimpiyatlarıyla güzel Türkçemizi dünyaya tanıttığı için alkışladığımız insanların, camileri ahıra dönüştüren CHP'yle dershane bahanesiyle kanka olduğu gündür" ifadelerini kullandı.

 

Bakana rest çekti: Dönüşü yok!

Konuşmasının devamında karma eğitimin kaldırılmasına ilişkin önergelerinin kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine tartışmaya açmayan Eğitim Bakanı’nı hedef alan Gündoğdu, okulları Ortaçağ seviyesine indirmenin ‘milletin kendilerine verdiği bir emir olduğu’ söyledi. Gündoğdu, şu şekilde konuştu:

“75 yıl kız erkek liseleri gibi karma olmayan ve Atatürk'ün başlattığı bu uygulamayı 28 Şubat'ın antidemokratik sürecinde Metin Bostancıoğlu diye biri gelmiş, yasaklamış, 10 kızın, kadının müracaat ettiği dikiş kursuna bile erkek almadan kurs açılamaz hale gelmişse sayın bakan çağrıda bulunuyorum. Önergeyi tartışmaya açmamış olabilirsin. Bu önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu önergeyi hayata geçirmek zorundasınız. Çıkışı yok, dönüşü yok. Dönüşü olmayan bir yoldur."