“Kanal İstanbul’a neden hayır” paneline çağrı

İstanbul’da yürütülen faaliyetlerle, BDSP’nin 19 Ocak’ta “Kanal İstanbul’a neden hayır” başlığıyla düzenleyeceği panele çağrı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Ocak 2020
  • 18:58

DLB’den Kanal İstanbul faaliyetleri

Eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sonu olan bugün Devrimci Liseliler Birliği (DLB) Kartal ve Bakırköy’de ranta, talana ve geleceksizliğe karşı mücadele çağrısı yükseltti.

Aylardır toplumun gündeminde olan ve gençliği dolaysız yoldan kesen Kanal İstanbul projesine liselilerin neden hayır demesi gerektiğini vurgulayan bildiriler Bankalar Caddesi’nde liselilere ulaştırıldı. Birçok liselinin yanı sıra ortaokullu öğrenciler de DLB’liler ile Kanal İstanbul üzerine sohbet etti. Bildiri dağıtımının yanında Liselilerin Sesi’nin Ocak sayısı da liselilere ulaştırılırken Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) 19 Ocak günü saat 16.00’da Avcılar’da gerçekleştireceği “Kanal İstanbul’a neden hayır” panelinin de çağrısı yapıldı.

Devrimci Liseliler Birliği, Bakırköy’de de “Kanal İstanbul’a neden hayır” başlıklı panelin çağrısını yaptı. Ayrıca son sayısı çıkan Liselilerin Sesi ve Meslek Liselilerin Sesi dergisini liselilere ulaştırdı. Faaliyet boyunca hem karne sorununa ilişkin hem de Kanal İstanbul Projesi’ne dair ajitasyonlar çekildi. “Bugün listelerimizde birçok sorun ile karşı karşıyayız. Eğitimimiz sözde parasız ama çoğumuz eğitim masraflarını karşılayamadığı için okulu bırakma zorunda kalıyor ama Kanal İstanbul Projesi’ne milyar liralar yaratacaklarını duyuruyorlar. Kanal İstanbul doğanın ve şehrin yıkımı demektir. Kanal İstanbul’a değil eğitime bütçe ayırın” denildi.

Faaliyet boyunca birçok liseli ile eğitim sorunları ve Kanal İstanbul Projesi’ne dair sohbetler gerçekleştirildi.

Esenyurt’ta panel çağrısı

Esenyurt’ta işçi ve emekçilerin yoğun bulunduğu bölgeler olan Depo ve Tabela mevkiinde “Rant ve talan projesi Kanal İstanbul’a neden hayır” başlıklı bildiriler dağıtıldı. Dağıtımda Kanal İstanbul’un neden rant projesi olduğuna dair emekçilerle sohbet edilirken, işsizlik, yoksulluk, ağır kriz şartları, deprem, çevre sorunları vb. sorunların toplum içinde de güçlü bir karşılığı olduğu gözlemlendi.

Dağıtımın ardından cadde giriş çıkışları ve otobüs duraklarına duvar gazetesi yapıldı.