İzmir’de sınıf devrimcilerine polis operasyonu: 7 gözaltı

İzmir'de sınıf devrimcilerine yönelik yapılan polis operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Nisan 2016
  • 06:54

20.00: Fatma Alökmen ve Muharrem Subaşı serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer 5 kişi hala TEM şubede tutuluyor.

10.40: Gözaltına alınanların sayısı 7'ye çıktı. Muharrem Subaşı da gözaltına alındı.

Öte yandan, Ege İşçi Birliği bugün saat 17.00'de İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı yapacağını duyurdu.

***

İzmir’de 1 Mayıs’a sayılı günler kala sermaye devleti yeni bir senaryo ile sınıf devrimcilerini hedef aldı. Sabah erken saatlerde ev ve dernekler TEM polisleri tarafından basıldı. Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası İzmir Temsilciliği, Alsancak Gençlik Kültür Evi kapıları kırılarak basıldı ve içeride arama yapıldı.

Çiğli’de 1 Mayıs’ta Ege İşçi Birliği saflarına çağrı yapmak için Çiğli üst geçitte bildiri dağıtımı yapan Kardelen Yoğungan ve Sonay Tezcan, Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’ne 100 metre uzaklıkta olmalarına rağmen gözaltına alınmadı. Direniş çadırından almayı planlayan polisler direnişçi Kastaş işçilerini sınıf kardeşleri ile ayrıştırmak için beklediler. Derneğin basıldığını gören Kardelen Yoğungan ve Sonay Tezcan dernek binasının önüne geldiklerinde Kardelen Yoğungan hiçbir gerekçe gösterilmeden savcılık kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Kocaer Direnişçisi Yücel Memiş de evinde gözaltına alındı.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikasının (TOMİS) Ege Bölgesi Başkanlığını yürüten ve Ege İşçi Birliği’nin aktif bir çalışanı olan Cem Gümüş sabah saatlerinde Manisa’da kaldığı evden gözaltına alındı. Gözaltı kararının “İşçileri örgütlemek, işçileri kışkırtmak” gibi suçlamalara dayandığı öğrenildi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası yöneticisi Fatma Alökmen’in gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, sınıf devrimcileri Ayla Subaşı ve Duygu Eylem Çağlar da sabah saatlerinde kaldıkları ev basılarak gözaltına alındılar.

Kızıl Bayrak / İzmir

İLİŞKİLİ HABERLER