İzmir’de eğitim emekçilerinden eylem

Saray rejiminin Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) adı altında gündeme getirdiği saldırı yasası İzmir’de eğitim emekçileri tarafından protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Ekim 2024
  • 19:15

Saray rejiminin Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) adı altında gündeme getirdiği saldırı yasası eğitim emekçileri tarafından protesto edildi. Ülkenin birçok kentinde kamu emekçileri, öğretmenlere dönük açık bir saldırı anlamına gelen yasaya karşı alanlara çıkarak tepki gösterdi. 

İzmir’de altı eğitim sendikası, 2 Ekim Çarşamba günü saat 16.30’da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek yasayı tanımadıklarını ve geçit vermeyeceklerini söylediler. 

“Haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen Öğretmen Meslek Kanununu kabul etmiyoruz!” yazılı pankartın açıldığı eylemde, sendikalar adına birer konuşma geçekleştirildi. Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Anadolu Eğitim Sen ve TEÇ-SEN’in birlikte düzenlediği eylemde yapılan konuşmalarda; kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak, öğretmenliği statülere bölecek bir düzenlemenin kabul edilemeyeceği vurgulandı. Öğretmenlik mesleğinin birçok sorunu varken çıkartılacak yeni yasa ile bu sorunların daha da ağırlaştırılmak istendiği, mülakatlarda başarılamayan elemelerin yasa yoluyla hayata geçirileceği belirtildi. Yasanın geri çekilmesi, kamu emekçilerinin de katılımıyla öğretmenlik mesleğinin var olan sorunlarının gerçekçi çözümü için adım atılmasının bir ihtiyaç olduğu vurgulandı. Açık bir saldırı anlamına gelen ÖMK’ya karşı mücadelenin süreceği söylendi. 

Ankara’da kamu emekçilerinin önüne kurulan polis barikatı “Baskılar bizi yıldıramaz!” ve “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” sloganlarıyla protesto edildi. Eylemde “Mücadele dersini öğretmenler verecek!”, “Yusuf Tekin yasanı al başına çal!”, “Patronların/Tarikatların bakanı Yusuf Tekin istifa!” sloganları atıldı. Yapılan açıklamaların ardından eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir