İzmir Makina Mühendisleri Odası Genel Kurulu gerçekleştirildi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 28. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirilirken yarın seçimler yapılacak.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Ocak 2016
  • 19:08

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 28. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Salona akademisyenlere destek için “Barış isteyen akademisyenlerin yanındayız. Suça ortak olmayacağız” pankartı asıldı.

Saat 10.00-17.00 arasında MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda gerçekleşen genel kurulda, ilk olarak divan seçildi. Genel kurulda, açılış konuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkan Güniz Gacaner Ermin, genel kurulu selamlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “27. dönemde de ‘meslek ve meslektaş sorunlarının, ülke ve toplum sorunlarından ayrılamayacağı’ ilkesini esas alan insan odaklı duruşumuzla emek, barış, eşitlik, özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarına inanan, gericiliğin, ırkçılığın ve ayrımcılığın olmadığı bir arada kardeşçe bir yaşamı savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.” Ermin, oda olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Üye sayılarının arttığını belirtti. Ermin, ülkede yaşanan işsizlikten ve mühendislerin karşılaştığı sorunlardan bahsederek 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleriyle birlikte AKP’nin yarattığı savaş ortamına dikkat çekildi.

Suruç, Ankara ve Sultanahmet’te yaşanan katliamlardan söz eden Ermin, cihatçı terör tehdidinin kendisini bir kez daha hatırlattığını ifade etti. İş cinayetlerine değinen Ermin, “İş kazaları önlenebilir hataların/ihmallerin sonucunda ortaya çıkmaktadır. İş kazalarında yaşanan ihmaller zinciri devletin çalışma yaşamını taşeronlaştırma, güvencesizleştirme politikalarının ve maliyet kaygısı ile hareket eden işverenin ortak sorumluluğudur” dedi. Kadın cinayetlerinden, çatışma ortamından, yasaklardan, ölümlerden ve linç girişimlerinden söz etti. Akademisyenlere yönelik saldırılardan da bahseden Ermin son olarak şunları söyledi: “Bizler eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye’de birlikte yaşamı savunmaya devam edeceğiz.”

Daha sonra Şube 27. Dönem Çalışma Raporu, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Melih Yalçın tarafından sunuldu. Öğleden sonra delege olmak isteyenler adaylıklarını bildirdi.  Genel kurul, üye görüş ve önerileri ile devam etti. Seçime, Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri grubu tek liste olarak giriyor.

Listedeki isimler ise şöyle: Güniz Gacaner Ermin, Yüksel Yaşartekin, Melih Yalçın, Tayfun Çaylan, Amaç Sarıgülü, Gürkan Durgun, İskender Kökey

Seçimler ise yarın (17 Ocak günü) yapılacak.

Kızıl Bayrak / İzmir

İLİŞKİLİ HABERLER