İTO Dr. Hasan Cabbar’a saldırıyı protesto etti

İTO Medilife Çapa Hastanesi’nde çalışan Dr. Hasan Cabbar’ın saldırıya uğramasını hastane önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Şubat 2019
  • 15:48

İstanbul Tabip Odası (İTO) Özel Medilife Çapa Hastanesi’nde çalışan Dr. Hasan Cabbar’a yapılan saldırıyı bugün hastane önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla protesto etti.

Fatih’te bulunan Özel Medilife Çapa Hastanesi önünde bugün saat 12.30’da yapılan açıklamada İTO Başkanı Pınar Saip konuştu. Önceki gün Dr. Hasan Cabbar’ın saldırıya uğradığını hatırlatan Saip, Cabbar’ın beyin kanaması, kafatasında ve dirseğinde kırıkların olduğunu ve hayati tehlikesinin halen devam ettiğini belirtti.

“Kaç sağlık çalışanı daha saldırıya uğrayacak?”

Saldırıyı gerçekleştirenlerin hastanede iki ay kadar önce ameliyat edilen, sonra yatarak tedavisi ve takibi yapılan bir hastanın yakınları olduğunu söyleyen Saip, ameliyat sonrasında meydana gelen bir komplikasyon bahane edilerek saldırı gerçekleştirdiklerini anlattı. Saldırganların, ameliyatın yapıldığı hastaneyi ve doktorları suçlayıp iki aydır tehditlerde bulunduğunu ve geçen ay da hastaneyi basıp bir sağlık çalışanını darp ettiklerini anlatan Saip, buna karşın saldırganların gözaltına alınıp hemen serbest bırakıldıklarını ekledi. Saldırganların dün de Dr. Hasan Cabbar’ı hastaneden çıktıktan sonra takip edip Zeytinburnu’nda darp ettiklerini anlatan Saip, devamında şunları ifade etti: “Birkaç ay önce meclisten geçirdiğiniz sözde ‘sağlıkta şiddeti önleme yasasının’ sağlıkta şiddeti önlemediğini anlamanız için kaç meslektaşımızın saldırıya uğraması gerekmektedir? Hekimlerin ısrarlı taleplerine rağmen TTB’nin ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nı meclisten geçirmemek için neden bu kadar diretiyorsunuz?”

Saip’in ardından söz alan İTO Genel Sekteri Osman Öztürk de, 2 Ekim 2018’de öldürülen Dr. Fikret Hacıosman’ı hatırlatarak, “Meslektaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. Hekimimize saldırıyı gerçekleştirenler aynı gün akşam gözaltına alıp bırakılıyor. Tepkilerin gelişmesiyle saldırganlar tekrardan gözaltına alınıyor. Neden bu kadar rahata bırakılıyorlar” diyerek İTO’nun konunun yakından takipçisi olacaklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra eylem bitirildi.