İstinye Üniversitesi önünde eylem

İstinye Üniversitesi'nde işten atılan öğretim görevlisi Gülçiçek Dere açtığı işe iade davasını kazandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Nisan 2022
  • 23:55

İşe iade davasını kazanan öğretim görevlisi Gülçiçek Dere için İstinye Üniversitesi önünde eylem yapıldı.

Haksız yere işten atılan öğretim görevlisi Gülçiçek Dere, açtığı işe iade davasını 1,5 yılı aşkın süre sonra kazandı. Kampüs önünde Birlik Sendikası ve Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi (VÜDAM) tarafından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Birlik Sendikası adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Çor, baskıya, mobbinge, haksız ve hukuksuz işten atmalara karşı dayanışmanın önemini vurgulayarak şunları ifade etti:

“Pandeminin en zorlu günlerinde kendilerine sunulan sağlık raporlarını kabul etmeyip Gülçiçek Dere’nin ve ailesinin sağlığını hiçe sayan İstinye Üniversitesi yönetimini kınıyoruz. Kronik hastalıklarla mücadele eden çalışanına sahip çıkmayan İstinye Üniversitesi, hocamızı bir de mobbingle ve diğer haksız uygulamalarla mücadele etmek zorunda bırakmıştır. Bu da yetmemiş, üniversite yönetimi Şubat 2021’de Gülçiçek Dere’yi kod-29 gibi onur kırıcı bir gerekçe uydurarak işten çıkarmıştır.”

Dere’nin yürüttüğü mücadeleyi kazandığını vurgulayan Çor, Birlik Sendikası olarak konuyla ilgili kapsamlı bir dilekçeyi YÖK’e ileteceklerini duyurarak şunları söyledi:

“Vakıf üniversitesi patronları çalışanlarının emeğine göz koyuyor, yasal yükümlülüklerini bile yerine getirmiyor. Diğer bütün sorunların yanında, bugün vakıf üniversitelerindeki sorunların başında ücret sorunu gelmektedir. Vakıf üniversitelerinde çalışan akademisyenlerin devletteki meslektaşlarından daha az ücret alamayacağı yasada açıkça belirtilmiş olmasına rağmen vakıf üniversitesi yönetimlerinin iki yıldır kulağının üstüne yattığı artık herkesin malumu. Bu konuda başlatılan soruşturmanın takipçisi olacağız. Birlik Sendikası olarak önümüzdeki günlerde YÖK’e bu konuyla ilgili bir dilekçe vereceğimizi buradan duyuruyoruz. Emekçiler er ya da geç hakkını alacak!”