İstanbul’da eş zamanlı polis operasyonları

Kobanê’yle dayanışma eylemlerine yönelik saldırılarında sokaklarda terör estiren sermaye devleti, faşist baskı ve terörü arttıracak olan yeni terörle mücadele yasaları için hazırlık yaparken bu sabah İstanbul’un çeşitli ilçelerinde polis baskınları ve gözaltı terörü yaşandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ekim 2014
  • 07:02

Basına “DHKP-C” ve “PKK/KCK” adı altında servis edilen polis operasyonlarında 30'a yakın devrimci ve yurtseverin gözaltına alındığı ifade ediliyor.
 

Küçük Armutlu’da operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Sarıyer’in Küçük Armutlu Mahallesi'nde sabahın ilk saatlerinde Halk Cephesi'ne yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi.

Halk için Mühendislik Mimarlık dergi bürosu da dahil olmak üzere çok sayıda yere düzenlenen baskınlara Özel Harekat ve çevik kuvvet polisleri de katıldı.

Gözaltı terörüne ilişkin açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu (HHB), 11 müvekkilinin baskınlarda gözaltına alındığını duyurdu. HHB, gözaltına alınanların isimlerini de paylaştı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Halkın Mühendis Mimarları'ndan Barış Önal, Abdullah Araz, Eyüp Teber, Saim Kocak, Çağdaş Boran, Hüseyin Polat, Cevahir Bayram, Özgür Akyürek, Hüseyin Deniz Doğan, Ali Yücel, Bayburt Doğan

 

YDG-H üyelerine 5 ilçede gözaltı terörü

İstanbul'un 5 ilçesinde eş zamanlı olarak, Kobanê eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, YDG-H üyelerine yönelik operasyonunda Özel Harekat ve helikopter desteği de alındı.

Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'nin de aralarında bulunduğu 5 ilçede eş zamanlı gerçekleşen operasyon kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.

16 yurtsever sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

6 Ekim-13 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Kobanê’yle dayanışma eylemlerinin İstanbul ayağında 348 kişi gözaltına alınmıştı.