İstanbul'da Adalet Nöbeti'ne saldırı

İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü önünde gerçekleştiren Adalet Nöbeti'nin 21'inci haftasında polis eyleme saldırdı ve tutsak yakınlarını gözaltına aldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Ağustos 2022
  • 22:00

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü önünde gerçekleştirilmek istenilen Adalet Nöbeti’ne polis saldırdı.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılmaları talebiyle yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 21. haftasında. İstanbul Adliyesi önündeki nöbete yönelik polis engellemesinden kaynaklı, tutsak yakınları her hafta eylemi farklı yerde yapmaya çalışıyor. Bu hafta eylem HDP Bahçelievler İlçe Örgütü önünde gerçekleştirildi.

Bu hafta eyleme, Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman, Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağır hasta tutsak olan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’nde tek kişilik bir hücrede tutulan Erdal Özel'in ablası Kumri Akgül, Afyon T Tipi Cezaevi'ne sürgün edilerek tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş'ın annesi Cemile Karakaş ve iki kızı cezaevinde olan Barış Annesi Zeynep Calıhan katıldı.

Açıklama öncesi Şirinevler Meydanını ablukaya alan polis, ilçe binasının çevresindeki tüm sokaklar da çok sayıda gözaltı aracı ve polislerle kapatıldı. Polisler, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile konuşarak, eylemin yasaklandığını söyledi.

Tutsak yakınları eylemi yasağı tanımadığı ifade etmeleri üzerine polis ablukasına alındı. Tutsak yakınnarı ve eyleme katılanlar gözaltı aracına zorla bindirilmeye çalışılırken, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Biji berxwedana zindanan” sloganlarıyla saldırı yanıtlandı.

Polis, yoldan geçenlere ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirine GBT yaptı. Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Fince Akman, Cemile Çiftçi, Cemile Karakaş, Kumri Akgül, Zeynep Calıhan, HDP Küçükçekmece İlçe Eşbaşkanı Gülsüm Öztürk, Süleyman Çelik, HDP Bahçelievler Eşbaşkanı Fatma Çatak, Resul Çatak, HDK İstanbul Eşsözcüsü Erkan Tepeli, Fikri Öztürk, soyadı öğrenilemeyen Dündar, ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Evin Genç, HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Sadık Yılmaz, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mizgin Taşdemir.