“İşsizlik, yoksulluk, açlık ve sefalet bekâ olamaz!”

HDP İzmir İl Örgütü, ekonomik krize ilişkin iki ay yürüttükleri kampanyayı yaptıkları basın açıklamasıyla sonlandırdıklarını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Eylül 2023
  • 23:30

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, ekonomik krize karşı iki aydır yürüttükleri kampanyayı İZSU önündeki açıklamayla sonlandırdı. 

“İşsizlik, yoksulluk açlık ve sefalet beka olamaz!” pankartıyla gerçekleşen açıklamanın metnini HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik okudu. Milyonlarca insanın işsizlikle kıvrandığını, çalışan emekçilerin ise açlık sınırının altında 11 bin 400 lira ücret ile çalışmaya mahkûm edildiğini hatırlatan Çelik şöyle devam etti:

“Ormanına, suyuna, toprağına sahip çıkan insanların joplandığı, kayıp çocuklarını arayan Cumartesi Anneleri'nin her Cumartesi Galatasaray Meydanı'nda dövülerek gözaltına alındığı, savaş politikaları sonucu 10 binlerce insanın düşüncelerinden, siyasi görüşlerinden dolayı cezaevlerinde rehin tutulduğu, tüm cezaevleri ve ülkenin tecride dönüştürüldüğü bir ülkenin bekası. Bu ülkenin insanları böyle bir bekayı ve yaşamı hak etmiyor, istemiyor, istemiyoruz.”

İnsanca bir yaşam istediklerini ve sermaye tarafından doğanın talan edilmesinin son bulmasını istediklerini söyleyen Çelik taleplerini şöyle ifade etti:

“Savaş politikalarından hemen vazgeçilmesini, savaş çığırtkanlığına harcanan bütçenin halkların yararına kullanılmasını, Kürt sorununun barışçıl demokratik yollarla çözülmesini; emekli ve çalışanlara insanca yaşayacağı bir ücret verilmesini, güvencesiz ve işsiz insanların zorunlu ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. İstanbul sözleşmesinin uygulanarak, kadın katliamlarının durdurulmasını; başta AHİM kararları olmak üzere, uluslararası sözleşmelerin tüm mahkemeler tarafından uygulanmasını, infaz yakma ve tahliyelerin ertelemesinin sonlanmasını, tecrit uygulamalarına son verilmesini istiyoruz.”

Kampanyaya ilişkin bilgi veren Çelik, 15 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirecekleri kongreye çağrı yaptı.