İş cinayetleri ve “kaza”ları

Kapitalistlerin almadığı önlemler nedeniyle 16 kentte iş cinayeti, 14 kentte iş “kaza”sı yaşandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Aralık 2022
  • 16:50

Antalya, Adana, Antakya, Bursa, Kayseri, Konya, İstanbul, İzmir, Iğdır, Tekirdağ, Trabzon, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Şırnak, Batman’da iş cinayeti, Aydın, Adana, Adıyaman, Malatya, Mersin, Ordu, Tekirdağ, Uşak, Urfa, Siirt, Sinop ve Amasya’da iş “kaza”sı meydana geldi.

Antalya Manavgat’ta bir inşaatın çatısında çalışan Emirhan Ülker, akıma kapıldı. Elektrik akımına kapılan Ülker yaşamını yitirdi.

Antakya’da su deposu tamiri için çıktığı 6 katlı binanın çatısından düşen Lokman Aslan hayatını kaybetti.

Adana'nın Kozan ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan römorklu traktör, Bağtepe Mahallesi Bindüş bölgesinde ormanlık alanda devrildi. Kazada yaralanan 48 işçi hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine kaldırılan Hüsnü Kurt (57), doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Bursa'da çalıştığı fabrikada rahatsızlanarak evine gelen Recep Akça, ailesi tarafından odasında ölü bulundu.

Konya Karapınar’da, tadilat için ambarın çatısına çıkarken merdivenden beton zemine düşen İbrahim Baki Karadeniz (19) ağır yaralandı. Karapınar Devlet Hastanesine, ardından da Konya Şehir Hastanesine sevk edilen Karadeniz yaşamını yitirdi.

Kayseri Kocasinan’da, inşaatın 8. katından asansör boşluğuna düşen kalıp işçisi Zekeriya T. hayatını kaybetti.

İstanbul Sultanbeyli’de bulunan 3 katlı bir binanın girişinde alt yapı çalışması yapıldığı sırada toprak kayması sonucu göçük meydana geldi. Toprak kayması sonucu Turan Tuna (61) isimli işçi göçük altında kalarak yaşamını yitirdi.

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Bakioğlu Holding’e ait Bareks Plastik fabrikasında döner kule denilen makinada çıkan arızaya müdahale eden Emre Sedir yaklaşık yaşamını yitirdi.

İzmir BMC'de savunma sanayi teslimat bölümünde meydana gelen iş cinayetinde Ümit Şenyüz isimli  işçi yaşamını yitirdi.

Batman kent merkezinde bir çırçır fabrikasında Helin Egüz, çalıştığı fabrikada iş makinesine kolunu kaptırdı. Kolunu kurtarmaya çalışırken vücudunun bir kısmı da makineye takılan genç kadın ağır yaralandı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Egüz burada yaşamını yitirdi.

Batman’da Esentepe Cami Külliyesi’nin inşaat iskelesinin çökmesi sonucu yaralanan 20 işçiden 2’si yaşamını yitirdi.

Manisa Soma'da Erpa Madencilik isimli işletmede, kömür sülosunun içini temizlemekle görevlendirilen 19 yaşındaki maden işçisi Samet Can Çakır, kömür boşaltımının altında kalarak yaşamını yitirdi.

Mersin'de inşaatın asansör boşluğuna düşen Mustafa Kemal İlboğazlı hayatını kaybetti.

Muğla Bodrum'da şantiyede elektrik akımına kapılan taş ustası Taylan Pay yaşamını yitirdi.

Muğla Ula’da maden ocağında yaşanan iş “kazası”nda operatör Hilmi Turan yaşamını yitirdi.

Şırnak Silopi’de inşaata kum ve tuğla taşırken, inşaatın 3’üncü katından düşen Salih Yoksul adlı işçi ağır yaralandı. 2 gün Silopiya (Silopi) Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yoksul yaşamını yitirdi.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde kestiği kiraz ağacının altında kalan Kahraman Parlak hayatını kaybetti.

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikaya yük almak üzere gelen tır sürücüsü S.K. geri manevra yaptığı sırada tırın arkasında duran T.Ö'ye (54) çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, T.Ö'nün hayatını kaybettiğini belirledi.

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü’nde su deposunun inşaatında beton dökümü sırasında çökme meydana geldi. Enkaz altında kalan 2 işçiden biri yaşamını yitirdi.

Aydın Köşk’te tarım işçisi kadınları taşıyan minibüs takla atarak ters dönmesi sonucu, minibüsteki işçiler yaralandı.

Antakya’nın İskenderun ilçesinde bir antreponun çatısı çöktü, iki işçi yaralandı.

Adana Tufanbeyli’deki çinko madeninde kontrollü olarak dinamit patlatılması sonucu işçiler Muhammet Arslan ile Kerim Coşkunca göçük altında kaldı. İşçiler göçük altından çıkarılarak Tufanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ve daha sonra Kozan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Uşak'ta kırmızı ışıkta geçen tır, işçileri taşıyan midibüse çarpması sonucu biri ağır 20 kişi yaralandı.

Urfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs, Siverek-Viranşehir kara yolu 10. kilometresinde şarampole devrildi. Kazada yaralanan 23 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Amasya Merzifon’da yağ üretimi yapan bir fabrikanın arıtma ünitesinin bulunduğu kuyuya 6 işçi onarım yapmak için girdi. Bir süre sonra baygın bulunan 6 işçi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İşçilerin elektrik akımına kapılmış ya da metan gazından zehirlenmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, tencere, çatal ve bıçak üretilen fabrikanın parlatma kazanında patlama meydana gelirken, 2 işçi yaralandı.

Sinop Boyabat’ta bulunan bir tekstil fabrikasında çıkan yangında dumandan etkilenen 10 işçi Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sakarya'da bir fabrikada çalışan Mehmet Çetin, ağaç soyma makinesine sıkışarak hayatını kaybetti.

Siirt’te ısınmak için mangal yakan 5 inşaat işçisi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman Belediyesi Gürlevik İçme Suyu İsale Hattı inşaatında çalışan 2 işçi, yaklaşık 3 metre yüksekten zemine düşerek yaralandı.

Mersin Tarsus- Çamlıyayla karayolunda tarım işçilerinin taşındığı kamyonetle, otomobil çarpıştı. Kaza sonucu yaralanan 9 kişi hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

Ordu’da üzerlerine çimento torbası düşen 2 inşaat işçisi yaralandı.

Malatya'da, işçileri taşıyan servis otobüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada, 4'ü çocuk 13 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.