Hedef gösterilen akademisyen tutuklandı

Siyasal İletişimci Evren Barış Yavuz, iktidarın İsrail’le ticaret kısıtlaması kararı açıklamasının ardından yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Nisan 2024
  • 21:30

Siyasal İletişimci Evren Barış Yavuz, iktidarın İsrail’le ticaret kısıtlaması kararı açıklamasının ardından yaptığı paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Yavuz, Ticaret Bakanlığı’nın 9 Nisan’da aralarında jet yakıtının da olduğu 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirmesi üzerine sosyal medya hesabından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’ın bulunduğu fotoğrafı paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Baykar yöneticisi Haluk Bayraktar ve trol ordusu Yavuz’un paylaşımını alıntılayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ekibinde olduğunu iddia etmiş ve hedef göstermişti.

İstanbul Başsavcılığı ise söz konusu paylaşım nedeniyle Yavuz hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “suç işlemeye tahrik”ten soruşturma başlattı. Yavuz, sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yavuz gözaltına alınmadan önce yaptığı yazılı açıklamada İBB’e bağlı hiçbir kurumda çalışmadığını belirterek şunları ifade etti:

“Şahsıma atfedilen yazı, 11 yıl önce yöneticisi olduğum bir sitede başkası tarafından kaleme alınmış bir yazı. Artık arşiv çöpü haline gelmiş, yazar isimleri silindiğinde adminlerin adıyla görülen bu içerik üzerinden beni terörist ilan ettikleri görmek şok ediciydi. Şeytanın bile aklına gelmeyecek, zorlama bir bağlantıyla bir anda düşman ilan edildim. Bu iftira ve karalamanın failleri hakkında da her türlü hukuki hakkımı kullanacağım...

Muhalif kimliğimi hiç gizlemedim. Kendim gibi olmayan; kimi ülkücü kökenli, kimi muhafazakar hareketten gelen, kimisi Kemalist, kimisi liberal her kesimden insanlarla bu ülkede insan gibi yaşamak isteyen ülkesini çok seven, onurlu bir yaşam değerlerini savunan milyonlarca demokrattan biriyim.

Korkacak, sinecek değilim."