HDK Eşsözcüsü Şenoğlu ve Ankara’daki gözaltılar serbest

Bu sabah İstanbul’da gözaltına alınan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve Ankara’daki polis baskınlarında gözaltına alınan 9 kadın savcılıkta ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Kasım 2019
  • 19:32

Bu sabah İstanbul ve Van’da estirilen gözaltı teröründe evi basılarak gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu savcılıkta ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Ankara’daki polis baskınlarından sonra 3 gündür gözaltında tutulan 9 kadın ve eylemde gözaltına alınan Nuriye Gülmen de bugün adliyeye çıkarıldı.

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, gözaltına alındıktan sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı. “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “polise mukavemet” ve “polisi yaralama” iddiaları üzerine savcılıkta ifade veren Şenoğlu daha sonra serbest bırakıldı.

Ankara’da gözaltındaki kadınlar serbest

Öte yandan, 6 Kasım’da Ankara’da gerçekleşen polis baskınlarında KESK ve HDP üyelerinin de aralarında olduğu 9 kadın gözaltına alınmış, burjuva medya tarafından da “PKK’nin kadın yapılanmasına operasyon” başlıklarıyla hedef gösterilmişti.

Keyfi bir şekilde 3 gün gözaltında tutulduktan sonra 9 kişi bugün savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta alınan ifadelerin ardından HDP üyesi Meryem Kiraz ve KESK çalışanı Newroz Kırkaya serbest bırakıldı, 7 kadın ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

HDP Ankara eski il yöneticisi Derya Bakır, HDP Çankaya ilçe yöneticisi Hanım Binici, Demokratik Alevi Derneği (DAD) üyesi Sevgi Sazan Kişin ve HDP Kadın Meclisi üyesi Ayşe Merve Aytemur, Zozan Yeliz Yıldırım, Nazan Ökmen ve Ayfer Apaydın mahkeme tarafından yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, 5 Kasım’da Yüksel Caddesi’nde KHK ve ihraçlara karşı yaptığı eylemde gözaltına alınan Nuriye Gülmen de bugün adliyeye çıkarıldı. Savcılıkta ifadesi alınarak mahkemeye sevk edilen Gülmen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.