“Hastanemizden ayrılmak istemiyoruz”

Sağlık emekçileri depreme dayanıksız gerekçesiyle boşaltılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Mart 2023
  • 21:50

Sağlık emekçileri depreme dayanıksız gerekçesiyle boşaltılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının da çevre hastanelere görevlendirileceğine iddiaları üzerine sağlık emekçileri hastane önünde eylem yaptı. “Hastanemizden gitmek istemiyoruz” pankartı taşınan eylemde Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES), Sağlık-SEN, DİSK Hak-İş ve Anadolu Sağlık Sen adına ortak açıklamayı SES İşyeri Temsilcisi Muhsin Uysal yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:  

“Bu planlamalar yapılırken ne hastanemizin fiziki koşulları ne çalışan sayısı göz önünde bulundurulmayıp, hastane yöneticilerimizin dahi fikri alınmamıştır. Biz hastane çalışanları olarak daha bu fikre adapte olamamışken dün itibari ile bizlerin, yani hastanemizin sağlık emekçilerinin farklı hastanelerde görevlendirileceği bilgisini edinmiş bulunmaktayız. Evet hastanelerimiz olası bir depreme karşı yenilensin, yeniden inşaa edilsin ama bütün bu yenilenmeler yapılırken o hastanelerin içerisinde çalışan bizlerin yaşamları, kurdukları düzenleri ve özgül koşulları göz ardı edilmesin. Burada bulunan her birimizin evleri, çocuklarımızın okulları, kısaca bütün koşulları çalıştığımız hastanemize göre planlanmış, buraya göre ayarlanmıştır.”

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“Sonuç olarak biz önünde bulunduğumuz hastanemiz sağlık emekçileri olarak diyoruz ki; Alınan bu kararlar tekrar gözden geçirilsin, yeni bir karar alınırken her iki hastanenin mevcut yöneticileri ile ortak toplantılar yapılsın karşılıklı protokoller oluşturulsun, alınan karar her ne olursa çalışanların fikri alınarak ortaklaştırılsın. Ve alınan bütün kararlar kamuoyu ile paylaşılarak bilgi kirliliği önlensin. Bizler yeniden başka bir hastaneye taşınmak istemiyoruz. Bizler hastanemizde kalıp hastalarımıza burada hizmet vermeye devam etmek istiyoruz.”