Hasan Ferit davası 14 Şubat’a ertelendi

Hasan Ferit Gedik davasında karar 14 Şubat 2018’de verilecek.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ocak 2018
  • 13:17

Hasan Ferit Gedik’in İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından katledilmesiyle ilgili davanın duruşması bugün saat 10.00’da Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada, daha önce verdiği beyanı tekrar eden savcı, mütalaası yönünde karar verilmesini talep etti.

Gedik ailesinin avukatı Av. Ezgi Çakır, “Süleyman Soylu geçen haftalarda bir açıklama yapıp uyuşturucu satıcılarını bacağını kırın emri de benden aldığınızı söyleyin dedi. Hasan Ferit Gedik duruşması buna aslında bir örnektir. Uyuşturucu ile mücadele etmeme bir devlet politikasıdır. Devletin uyuşturucu ile mücadelesi ortadadır, Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi kapatılıp kalekol yapmıştır. 15 hastayı gözaltına alarak 7 gün boyunca gözaltında tutmuştur” dedi.

Çakır, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Mert Kazan’ın samimi itiraflarıyla karşılaştık. Örgütün lideri konumdaki Zafer Turhan tarafından azmettirildiği, hapishaneye nasıl uyuşturucu, para sokulduğunu anlatmıştır. Zafer Turhan tapelerde açıkça görüldüğü üzere Hasan Ferit Gedik olayında suça karıştığını itiraf ediyor. Çete lideri vasfıyla suça azmettiriyor. Mahkeme heyeti sanıkları tahliye etmekle kalmadı, adli kontrol şartı verdiği sanıkların adli kontrollerini kaldırdı. Şimdi biri Türkmen Dağı’nda diğeri Gürcistan’a kaçmıştır. Dosya tasfiye edilmeye çalışılıyor.” Çakır mahkemece tahliye edilen 7 sanığın da tutuklanmasını talep etti.

Davada cinayetle yargılanan sanık Mert Kazan ise duruşmada şunları söyledi: “Mütalaaya katılmıyorum. Ben her şeyi anlattım ve pişmanlık duyuyorum. Ben neyi yaptığımı, neyi yapmadığımı anlattım. Ailene bakarız sana bakarız deyip beni kandırdılar. Bir buçuk, iki ay bunlarla takıldım. Yaşım küçüktü bunlara özendim, kandırıldım. Cinayetle yargılanıyorum. Şahin Eren’in avukatı ve Şahin Eren beni sürekli baskıladılar. Bir eşek bulmuşlar ona yıkıyorlar. Çıkıp diyorlar ki 3 silah çıktı deniliyor. Benim el svaplarım alınmadı. MOBESE’lere bakın. Ferhat Keleş olayı anlattı ben olayı görmedim bile. ‘Suçu sen üstlen biz sana, ailene bakarız’ dediler. Her şeyi anlattım. Cinayetle alakam yok. Bu işin maneviyatı var buna göre karar verin. Zafer Turhan da söylüyor Hasan Ferit’i Şahin Keskin’in öldürdüğünü.”

Aranın ardından devam eden duruşmada çete lideri Zafer Turhan da konuştu. Ardından sanık müdafi savunmaları yapıldı.

Savunmaların ardından, mahkeme heyeti tutukluların tutukluluk halinin devamına karar verip, nihai karar verilmek üzere duruşmayı 14 Şubat 2018’e erteledi.