Harmancı fırını kamerasındakiler....

Harmancı ekmek fırını kamerası sadece Ali İsmail’in saldırıya uğradığı anı göstermiyor, polis faşist işbirliğini tüm detaylarıyla sunuyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Ağustos 2013
  • 10:19

Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı görüntüler açığa çıktı. Görüntülerde polisin faşistlerle birlikte nasıl hareket ettiği görülüyor. Fakat görüntüler bir detayı daha açığa çıkarıyor. O da, tek başına tutuklu polis Mevlüt Saldoğan’ın orada bulunmadığı, o sokakta başka polisinin de bulunduğu, polislerle birlikte faşistlerin başka eylemcilere de saldırdığı gerçeği.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü üzerine bölgedeki güvenlik kameraları kayıtları toplanmış fakat Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı ana ait kayıt bulunamamıştı. Çünkü bu saldırıyı da kapsayan 18 dakikalık görüntüler silinmişti. Delillerin karartılması için kayıtlar iki kez silinmişti. Fakat yine de görüntüler kurtarıldı. Çıkan görüntülerde Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yaklaşık üç dakikalık kayıt bulunuyor.

Ayrıca sokağın bir pusu noktası olarak kullanıldığı da ortaya çıktı. Ali İsmail Korkmaz’a saldırıp darp eden kişiler ara sokağa girdikten bir süre sonra sokaktan bir çevik kuvvet çıkarak etrafı kontrol ediyor. Bu da sadece sivil polislerin değil çevik kuvvetin de bölgedeki faşist saldırganlarla birlikte hareket ettiğini kanıtlıyor.

Korkmaz Ailesi’nin avukatları Ali İsmail’e saldıranlar arasında ikinci bir polisin olduğuna dikkat çekiyor.

Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis Y.A.’nın da saldırıya katıldığı belirtiliyor. Fakat Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklu faillerin beyanlarını esas alarak başka polis olduğu iddialarını reddediyor.

Y.A., savcılıkta verdiği ifadesinde, görüntülerdeki gencin kendilerine “taş attığını” ileri sürerken, polislerin yanında meşe odunuyla görülen ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Serkan Kavak’ı ise tanıdığını açıklamıştı. Silinen görüntülerden çıkan bir diğer gerçek ise Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğramasından on dakika önce başka bir genç saldırıya uğrayıp yakalanıyor. Dört polis tarafından götürülen gencin ayaklarına, sırtına ve başına gelecek şekilde sopalarla vuruluyor.

 

Zaman’da Ali İsmail Korkmaz haberi

Zaman gazetesi direniş ve katledilenler için yaptıkları haberlerdeki dil herkes için aşikar. Fakat Ali İsmail Korkmaz için yapılan haberler katilleri aklamakla kalmıyor Ali İsmail’i tahrike suçluyor.

Polise küfür ettiği iddiasının altını doldurmaya çalışan Zaman, haberinde “Ali İsmail Korkmaz olduğu iddia edilen yerdeki şahsın bir şeyler söylediği ve diğerlerinin de ona doğru baktığı görülüyor”, “Darp eden şahısların ifadelerinde de yerde yatan şahsın ağır küfürler ettiği” cümlelerini kullanarak sessiz video kayıtlarını kendisine delil olarak sunuyor.

Savcıların aklama soruşturması katillerin ifadelerine dayanarak sürdürülürken, Eskişehir Valisi polisin alakası olmadığını açıklarken Zaman’ın haberi de sürpriz değil. Polis ve faşistlerin ortak işlekleri cinayeti bir an önce kapatmak, cinayeti meşrulaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

İLİŞKİLİ HABERLER