Hacettepe’deki faşist saldırı protesto edildi

Hacettepe Üniversitesi’nde Newroz’a yönelik faşist saldırı Beyazıt Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mart 2022
  • 19:30

Demokratik Öğrenci Meclisi, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin Beytepe Kampüsü'nde gerçekleştirdikleri Newroz’a polis ve ÖGB işbirliğiyle ırkçı faşist grubun saldırmasına ilişkin İstanbul Üniversitesi önünde eylem yaptı.

“Newroz ateşi ve Mazlumların ruhuyla kampüsleri faşizme mezar edeceğiz” pankartı taşınan eylemde öğrenciler adına basın açıklaması okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AKP-MHP faşizminin kampüslerdeki yansıması olan ÖGB, polis ve ülkücü çete ortaklığı Beyazıt'ta, Cebeci'de, dil tarihte, Antalya'da ve son olarak da Hacettepe'de devrimci yurtsever öğrencilere saldırarak söndürmeye çalıştıkları özgürlük ateşi, ODTÜ’de, İstanbul'da, Dokuz Eylül'de kampüs kampüs, meydan meydan büyümeye devam edecektir. Bizler korkunun öldüğü Kürdistan'dan koparılan öğrenci gençliğiyiz ve 3 kibrit çöpünün ateşini kampüslere taşıyıp büyütene dek ne ateşimiz sönecek, ne de halaylarımız duracak. Zaferimizin kesinliğinden, ateşimizin yakıcılığından korkan faşizmin, kaygıyla bizlere saldırarak sindirmeye çalışmaları nafiledir.”

“Kahrolsun faşizm”, “Newroz pîroz be”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Ankara goristan ji bo faşistan” sloganları atılan eylem basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.

 Ankara’da basın toplantısı

Saldırıya uğrayan Hacettepeliler ise 23 Mart günü İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Eda Kahraman şunları ifade etti:

“Biz devrimci-sosyalist ve Yurtsever Kürt halkının gençleri olarak bu çağın Dehak’larına karşı tüm coşkumuzla Newroz'umuzu kutlamak için Beytepe Kampüsü’nde bir araya geldik. Bu sırada Newroz kutlamamıza sivil giyimli faşist polis ve ÖGB’ler pankartlarımıza ve bize saldırarak tehditler ve hakaretlerle kutlamamızı engellemeye çalıştı. Ellerinde bıçaklarla palalarla ve diğer her türlü kesici aletlerle okula girip bize saldırma girişiminde bulunan bu çeteler daha sonra sırtları sıvazlanarak hiçbir şey olmamış gibi okul içinde bulundular. Öncesinde de İstanbul Beyazıt Kampüsü’nde, Ankara Cebeci kampüsünde, Dil-tarihte, Antalya Akdeniz üniversitesinde ve son olarak Hacettepe Üniversitesi'nde yurtsever ve devrimci kimliklerimizden dolayı faşist çetelerin alçakça saldırılarına hedef olduk.”

Saldırıların mücadelelerinden alı koyamayacağını söyleyen Kahraman şunları dedi:

Yenilgi psikolojinizin dışavurumu her geçen dakika kendini daha da açığa çıkarıyor. Bunların sizin son çırpınışlarınız olduğunu da iyi biliyoruz. Yine söylüyoruz; biz buradayız. Karşınızdayız ve bundan sonra da olacağız. Büyüyerek, güçlenerek ve örgütlenerek geliyoruz.”