“Gün dayanışmayı büyütme günü”

HDK, TJA, DBP, HDP ve BMG depremden kaynaklı Kriz Koordinasyonu kurduklarını belirterek dayanışma çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Şubat 2023
  • 18:30

HDK, HDP, TJA, DBP ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) Gemlik yürüyüşünün deprem nedeniyle ertelenmesine dair HDP İstanbul il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

“Halkımızın yanındayız gün dayanışmayı büyütme günü” pankartının asıldığı toplantıda açıklamayı HDP İstanbul Eş Başkanı İlknur Birol yaptı. Deprem nedeniyle Gemlik yürüyüşünün ertelendiğini belirten Birol, depremden etkilenen halklarla dayanışmayı büyüteceklerini ifade etti. Yaşanan bu son depremin en büyük yıkımlardan biri olduğunu ifade eden Birol Türkiye ve Kurdistan’ın deprem kuşağında olduğunu ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Acil olarak yapılması gerekenlere değinen Birol şöyle devam etti:

“Genel merkezimiz gelen bilgiler üzerine bir ‘Merkezi kriz Koordinasyonu’nu oluşturmuştur. Partimiz afetten etkilenen bölge ilerimizin bütün parti teşkilatlarıyla birlikte, Diyarbakır merkezli bir bölge koordinasyonu kurmuştur. Yerelden alınmış bilgilerle birlikte dayanışmayı ve yardımlaşmayı büyütecek şekilde hızla organize olmuştur. Yetkililerimiz deprem yerine intikal etmiştir. Eş başkanlarımız başta olmak üzere milletvekillerimiz deprem bölgesinde çalışmaları koordine etmek üzere oradalar.”

Kriz koordinasyonu kuruldu

Birol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz İstanbul il merkezimizde, kriz koordinasyonumuzla irtibatlı bir şekilde bir ‘Kriz Koordinasyonu’ kurduğumuzu ve çalışmanın bütün bileşenlerimiz ve ittifak güçlerimizle anlaşmalı koordineli bir biçimde ilerleyecek. Halkımızın afetten etkilenmiş halkımıza yardımda bulunmak üzere birazdan sayacağım malzemelerle ilçe binalarımıza başvurarak bu çalışmayı başlatmaları gerektiğini ifade ediyoruz. En acil ihtiyaç listesinde yer alan: Kışlık çadır, mont, battaniye, uyku tulumu, çocuk bezi, kadın pedi ve çocuk maması olmak üzere bir başlangıç ihtiyaç listesini temin edildiğinde bütün ilçe binalarımıza ilçe binalarımızda nöbetçi arkadaşlarımıza teslim etmelerini istiyoruz.”