Gözaltılar İzmir’de protesto edildi

İzmir’de ESP ve SGDF'ye yönelik gözaltılar protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Ekim 2020
  • 20:43

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne yönelik bugün gerçekleşen gözaltı terörüne karşı İzmir’de eylem yapıldı.

Saat 19.00'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) çağrısıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanıldı. Basın açıklamasının öncesinde yapılan konuşmalarda "21 yoldaşımız gözaltına alındı. Bu saldırı sadece ESP'ye değil, birleşik mücadeleye, büyüyen kadın hareketine yapılmış bir saldırıdır. Baskılar bizleri mücadeleden alıkoyamayacaktır." denildi.

SGDF üyesi tarafından okunan açıklamada "Partimize dönük siyasi kırım ve tasfiye saldırılarına yeni bir halka daha eklendi. 21 sosyalist gözaltına alındı. Faşist yargı ve polis mekanizması, devrim şehitlerinin uğurlanma törenlerini bu saldırı dalgasına gerekçe yaptı. Diktatörlüğün bu saldırısı ne partimiz için yenidir, ne de faşizm için sonuç alıcıdır." denildi. AKP-MHP rejimi tarafından yapılan saldırıların geçmişte olduğu gibi yine boşa düşürüleceği belirtildi.

"İşçi sınıfı, kadınlar, gençlik örgütleri, Kürt halkımız, gazeteciler, aydınlar, devrimci demokratik yurtsever dostlarımız bilmelidir ki, ‘sizi bitireceğiz’ diyerek teslimiyeti dayatan bu faşist iktidarı da eskitecek, hak ettiği yere göndereceğiz." ifadelerinin kullanıldığı açıklama, şöyle son buldu:

“Ne saldırılardan korkuyoruz, ne mücadelemizden bir adım geri atıyoruz. Hayır, yeniden ve bir kez daha faşizme meydan okuyoruz. Faşizm güçlü değil, kan kaybediyor. Onu yıkmak için bir adım öne çıkalım. Sokaklarda meydanlarda buluşalım. Onu durdaracak ve yenilgiye uğratacak yegane güç ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir.”

Ardından devrimci, ilerici kurumlar adına söz alınarak dayanışma konuşmaları yapıldı. HDP, Toplumsal Özgürlük Partisi, Kaldıraç, Öğrenci Kolektifleri, Mücadele Birliği adına yapılan konuşmalarda saldırıların tüm ilerici, devrimci örgütlü güçleri hedef aldığının altı çizilerek birleşik mücadele vurgusu yapıldı. Gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi.

Eylemde “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek!”, “Yaşasın birleşik mücadelemiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları sıklıkla atıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir