“Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar mücadelemizi engelleyemez!”

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 18 kişinin tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Eylül 2020
  • 15:15

HDK ve ESP üyelerine dönük yapılan operasyonda 18 kişinin tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı pek çok kurum ve temsilcilerinin katılımı ile HDK Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Basın toplantısında ilk sözü HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu aldı. Tutuklamaların hukuksuz olduğunu belirten Uğurlu, “Bir itirafçının yorumlarına dayanarak hukuksuzluk bir şekilde tutuklandılar. Eş Sözcümüz Sayın Sedat Şenoğlu da diğer arkadaşlarımız da çağırıldıkların da gidip ifade verebilecek insanlar” dedi. 12 Eylül faşist darbesinin bugün de sürdüğünü belirten Uğurlu, sosyalistlerin, devrimcilerin kurumsallaşmayı hedefleyen saray faşizmin önünde durdukları için tutuklandıklarını belirtti. Uğurlu, örgütlenme çağrısı yaparak sözlerini sonlandırdı.

ESP'ye yönelik baskınların ortak mücadele iradesini kırmaya yönelik bir hamle olduğunu vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırıları boşa düşürmenin tek yolunun ortak mücadele etmek olduğunu vurguladı. Son günlerde Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların yoğunlaştığını da hatırlatan Sancar, saldırıların iktidarın politikalarının sonucu olduğunu ifade etti.

Faşist saray rejiminin bir saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, bu saldırının diğer devrimci, sol, sosyalist örgütlere yapılan saldırıdan bağımsız olmadığını söyledi. Tümüklü, "Amaçlarının ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Öncüyü kırmak, birleşik mücadeleyi zayıflatmak ve daraltmak istiyorlar. Çeteci yöntemlere başvuruyorlar" dedi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Sezin Uçar, soruşturma sürecine ilişkin bilgi verdi. Erzurum'da bir itirafçının verdiği beyanlar üzerine müvekkillerinin gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlatan Uçar, soruşturmanın da işleyen sürecin de hukuksuz olduğunu vurguladı. Soruşturmanın iktidarın, ezilenler, devrimciler dolasıyla da onlar üzerinde avukatlarla kurduğu ilişkiyi gözler önüne serdiğini belirten Avukat Uçar, 24 saat boyunca getirilen kısıtlama kararı ve özel olarak EHB üyesi 4 avukat hakkında getirilen kısıtlılık kararı nedeniyle müvekkilleriyle görüştürülmediklerini hatırlattı.

Basın toplantısı, kurumların söz alarak bu tür saldırıların birleşik mücadele ile sokakta püskürtüleceğini belirtmeleri ile sona erdi.