“Georges Abdallah’a özgürlük!”

37 yıldır tutsak olan Lübnan'lı devrimci Georges Abdallah’a özgürlük çağrısında bulunan Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde eylem düzenliyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Ekim 2021
  • 23:05

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK), 37 yıldır Fransa’da tutsak olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) savaşçısı “Georges Abdallah’a özgürlük” demek için Avrupa’nın çeşitli yerlerinde eylem düzenleyecek.

Özgür Gelecek’te yer alan habere göre UPOTUDAK, eyleme ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Uluslararası emperyalist güçlerin devrimci, ilericilere yönelik düşmanca tutumu tarihler boyudur sürmektedir. Fransa’da 37 yıl önce tutuklanan Lübnanlı devrimci Georges Abdallah’ın tutsaklığı halen devam etmektedir. Fransa yasalarına göre Abdallah’ın tutukluluğunun 14. yılında serbest bırakılması gerekirken, Fransa devleti kendi ceza hukukunu çiğneyip, halen hapishanede tutarak adeta düşman hukuku uygulamaktadır.”

“Destek vermeye çağırıyoruz”

Georges Abdallah’a yönelik uygulanan tecridin tüm dünyada devrimcilere uygulandığına dikkat çekilen açıklamada, “Emperyalistlerin bu ortak tutumlarına karşı, demokrat ilerici güçlerin de ortak mücadeleyi büyütmeleri, günümüzün en önemli görevi olmalıdır” denildi.

Georges Abdallah’ın tutuklanmasının yıldönümü vesilesiyle yapılacak eylemlere çağrı yapan UPOTUDAK, son olarak şunları söyledi:

“UPOTUDAK olarak; her yıl olduğu gibi Georges Abdallah’ın tutuklanmasının yıldönümü vesilesiyle, bu yıl da kaldığı Lannemezan (Yüksek Pireneler) hapishanesinin önünde 23 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek eylem için tüm demokrasi güçlerini katılım sağlamaya, destek vermeye çağırıyoruz. Ayrıca 22 Ekim 2021 tarihinde; Avusturya, İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Almanya’da Fransa konsoloslukları önünde Georges Abdallah’ın özgürlüğü için düzenleyeceğimiz mitinglere de tüm yerli ve göçmen ilerici güçleri katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz.”