Gebze Emekli-Sen'den forum

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Temmuz 2013
  • 18:45

Emekliler Sendikası Gebze Şubesi, Gebze Kent Meydanı Çamlık Park'ta forum ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emekli-Sen adına yapılan açılış konuşmasında emeklilere yapılan komik zamdan bahsedilerek emeklilerin yaşadığı sorunları ve buraya katılan herkesin düşüncelerini paylaştığı bir forum gerçekleştirileceği buradan çıkan sonuçla bir basın açıklaması yapılacağı ifade edildi.

Forumda ilk olarak emekliler söz aldı. Elektriğe, suya, doğalgaza, benzine zamlar yapılırken, emekli maaşlarına zam adı altında aldatma yapıldığından bahsedildi. Emeklilerin ev geçindirmekte, çocuklarını okutmakta zorlandığı ifade edildi. Gebze'de 65 bin emekli yaşarken, birçok sorun yaşanırken örgütlü mücadele yürüten emekli sayısının azlığı dile getirildi. Çalışırken sorunlara karşı mücadele edenlerin emekli olunca geriye çekildiği ama sorunların emekli olunduğunda daha da katmerlendiği belirtildi.

Forumda bugünün gençleri için emekli olmanın uzak bir hayale dönüştüğü söylenerek gençlerin yaşadığı sorunlar dile getirildi. Emeklileri sorunlarla karşı karşıya bırakan sistemin öğrencileri müşteri olarak gördüğü, işsizliği derinleştirdiği, çalışan gençleri ucuz iş gücü olarak gördüğü anlatıldı. Yapılan konuşma forumun işlevine değinerek devam etti. Forumların Gezi Parkı Direnişi'nin yarattığı, parkların birer mücadele alanına dönüştürüldüğü vurgulanarak örgütlü hareket etme, ortak mücadele etme çağrısı yapıldı.

Yapılan bir diğer konuşmada öğretmenlerin yaşadığı sorunlardan, emeklilerin çocuklarını okuturken yaşadığı zorluktan ve kredi kartlarının kullanımının yarattığı sıkıntılardan bahsedildi.

Yapılan konuşmaların ardından Emekli-Sen Gebze Şube Yürütmesi adına Cemil Yüksek forumdan çıkan sonuçlarla birlikte basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamada, emeklilerin yaşadığı sorunlardan bahsedildi, aynı sistemin toplumun diğer kesimlerini de etkilediği belirtildi ve mücadele çağrısı yapıldı.

Açıklamanın ardından Gebze Dayanışması adına yapılan konuşmada, halka kapalı olan Çamlık Parkı'n Gebze Dayanışması'nın verdiği mücadele ile açıldığı, halkın artık rahatça parkta zaman geçirebildiği belirtildi. Pazar saat 19.00'da Çamlık Park'ta yapılacak foruma katılım çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze