Gazeteciler: Timtik ve Ünsal için buradayız

Gazeteci Dayanışma Ağı, ‘Adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucu direnişini sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Sadi Konuk Hastanesi önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Ağustos 2020
  • 17:34

‘Adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucu direnişini sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile dayanışma eylemleri bugün de devam etti. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önünde devam eden nöbet eylemine bugün Gazeteci Dayanışma Ağı destek verdi.

Eylemde ilk söz alan Avukat Hüseyin Boğatekin “Talepler çok basit, çok insani, çok hukuki, rahatlıkla giderilebilecek, rahatlıkla iki genç avukat arkadaşımızı yaşatabilecek talepler. Fakat karşımızda 'düşman ceza hukukunun' en kalın duvarları var. Hiçbir talebe hiçbir şekilde cevap vermeyen bir devlet aklı var. Bunun karşısında ise inatla, kararlılıkla direnen, ömründen veren iki genç arkadaşımız var” dedi.

“Bize düşen Ebru ve Aytaç’ın sesini duyurmak”

Gazeteci Dayanışma Ağı adına basın metnini Emre Orman okudu. Zorla müdahale tehdidi altındaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için orada olduklarını belirten Orman “Ebru ve Aytaç’ın eylemi Türkiye’de hukukun geldiği yeri özetliyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’deki muhalefete yönelik baskılar özellikle son beş yılda tavan yaptı. Bizler de hükümetin bu çaresiz ama bir o kadar saldırgan tavrına karşı dayanışmayı, omuz omuza olmayı savunuyoruz. Halkın avukatlığını yapan bu iki insanın yaşam hakkını savunmamız gerekiyor. Bu yalnızca bizim değil tüm insanların vicdani görevidir. Bizler, Yaşamı Savunan Gazeteciler olarak artık ölüm haberleri yapmak istemiyoruz. Yaşama, umuda, özgürlüğe dair haberler yapmak, toplumdaki bu kasvetli havanın dağılmasına tanıklık etmek istiyoruz. Burada bizlere düşen en önemli görev, onurlu bir yaşam için bedenlerini ölüm açlığına yatıran Ebru ve Aytaç’ın taleplerini, seslerini görünür kılmaktır.”

Hükümetin kör sağır tavrından vazgeçmesi gerektiğini belirten Orman, ATK raporuna göre mahkemenin karar vermesini ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin de yeniden yargılamanın önünü açan kararı derhal vermesini istedi.

Orman’ın ardından söz alan gazeteci Zeynep Kuray “Ben bunları biliyorum, tanığım. Onların hayatı burada erirken susamayız” dedi. Ölüm orucundaki avukatları sahiplenmenin insanlık görevi olduğunu dile getiren Kuray herkese duyarlılık çağrısı yaptı.