Esenyurt’ta devrimci faaliyetler

Esenyurt’ta Metal İşçileri Bülteni’nin Eylül sayısı Pressan, Öztiryakiler ve Mercedes işçilerine ulaştırıldı. BDSP’nin mücadele çağrıları emekçilere taşındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Eylül 2020
  • 22:31

Pandemi döneminde birçok işçi fabrikalarda koronavirüse (Covid-19) yakalanma tehlikesi altında çalıştırılmaya devam ediyor. Covid-19’dan kaynaklı iş cinayetlerinin arkası kesilmezken kapitalist düzenin çarkları işçileri sömürüp öğüterek dönüyor.

Sermayedarların kâr hırsı uğruna AKP-MHP rejimi eliyle işçilerin hayatının tehlikeye atıldığı, işçi sınıfının haklarına dönük saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde sınıf devrimcileri işçi-emekçileri mücadeleye çağırıyor.

Metal İşçileri Bülteni dağıtımı

Metal İşçileri Birliği, fabrikaların pandeminin merkezi haline geldiğini vurgulayan ve “Yaşamak için mücadeleye, sınıf kavgasına” başlığı ile işçi sınıfını mücadeleye çağıran Metal İşçileri Bülteni’nin Eylül sayısını Pressan, Öztiryakiler ve Mercedes işçilerine ulaştırdı.

Dağıtımlarda çekilen ajitasyonlarda binlerce işçi-emekçinin ücretsiz izne çıkarıldığı, ücretsiz izin karşılığında öne sürülen sefalet ödemelerinin de yapılmadığı, işsizlik fonlarında biriken paraların patronlara teşvikler olarak sunulduğu vurgulandı. İşçi ve emekçilere reva görülen sömürüye, açlığa, sefalete ve ölüme mahkûm olmadığımızın altı çizilen konuşmalarda, insanca yaşayabilmek, hayatta kalabilmek için emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmamız gerektiği vurgulandı. İşçi-emekçiler yaşamak için mücadele etmeye çağrıldı.

Pressan, Öztiryakiler ve Mercedes fabrikalarındaki işçiler bültene ilgiyle yaklaşırken Cuma namazı çıkışı dağıtım gerçekleştirilen Mercedes fabrikasındaki dağıtıma zabıta engelleme girişiminde bulundu. Faaliyet devam ettirilerek zabıtanın engelleme girişimi boşa düşürüldü.

BDSP’den çağrılar

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), çocuğa yönelik artan cinsel istismar gündemine dair hazırladığı bildirileri bugün Esenyurt Tabela'da işçi ve emekçilere ulaştırdı. Son dönemde çocuğa yönelik istismarın arttığına dikkat çekilen bildiride, son olarak Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah da teşhir edildi. Sömürü üzerine kurulu kapitalist sistemin tacizi, tecavüzü ve çocuk istismarını sürekli yeniden ürettiği, AKP iktidarının politikaları ile birlikte istismarcıların, tecavüzcülerin korunup adeta teşvik edildiği ifade edildi. 

İşçi ve emekçilerin bildiri dağıtımında ilgili oldukları gözlemlendi. Diğer yandan çocuk istismarına dikkat çeken duvar gazeteleri, Esenyurt Meydan, Belediye Durağı ve Tabela'da yapıldı.

Ayrıca, Esenyurt Tabela ve Bulut durağı mevkiinde “Ya Barbarlık, Ya Sosyalizm BDSP” ve “Gelecek Ellerimizde, Özgürlük Sosyalizm'de DLB” şiarlı yazılamalar yapıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt