Erdoğan ecel korkusuyla manipülasyonu sürdürüyor!

AKP şefi Tayyip Erdoğan, yolsuzluk operasyonuna dair yaptığı “değerlendirmey” ile korkusunu dışavururken, yine çarpıtma ve tehditle dik durmaya çalıştı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Aralık 2013
  • 15:52

Haziran Direnişi’nden aldığı darbeyi saramayan sermaye hükümeti AKP’nin şefi Erdoğan bugün Samsun’da konuştu.

 

"Gezi'de nasıl bozduysak..."

Karadeniz gezisi kapsamında Samsun’da olan Erdoğan, konuşmasında bilindik manipülasyonlara sarıldı. “Uluslararası oyun, tezgah” diyen Erdoğan, Haziran Direnişi’nde de dile getirdiği “yerli piyonlar” iddiasını yineledi. Erdoğan konuşmasında şunları ifade etti: “Gezi’de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız bunu bilin. Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası yolsuzluk kılıfı ile sunulan çirkin tuzaktır.”

 

Polise desteğini hatırlattı

Seçim vaatleriyle devam eden konuşmada polise yapılan vurguysa yolsuzluk operasyonuna duyulan rahatsızlığı yansıtıyordu. “Polis için verdiğim mücadeleyi herkes bilir” diyen Erdoğan cemaatin polis kadrolarını bugüne kadar desteklediğine vurgu yaptı.

 

Aldatmacaya devam...

Erdoğan, Kürt halkına yönelik tasfiye aldatmacasıyla sözlerine devam etti. AKP’nin “barış için niyeti varmış” fakat “birileri eliyle bozulmaya çalışılıyormuş” hikayelerini anlatan Erdoğan, böylece Kürt halkına yönelik aldatmacayı sürdürdü. “Bu oyun çözüm sürecini sabote etme girişimidir” diyerek Kürt halkına yönelik tasfiyeci politikaların sorumluluğundan sıyrılmaya çalışan Erdoğan, “çözüm” için seçim sandığını gösterdi.

 

ABD Büyükelçisi'ne tehdit(!)

Ayrıca manipülasyon dolu konuşmasında, ABD Büyükelçisi’ne “Seni ülkemizde tutmak zorunda değiliz” diyerek şov yapan Erdoğan yeni bir “one minute” propagandası daha yaptı.

ABD Büyükelçisi Ricciardone, operasyonlar için “Bu operasyon, Gezi olayları gibi demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayacak” diyerek ABD’nin tavrını işaret etmişti.

 

Ortaya saçılanları örtmeye çalışıyor

Erdoğan’ı asıl rahatsız eden ve döne döne direnişi hedef alan çarpıtmalarına neden olan, işçi ve emekçi hareketinin geleceğinden duyulan korkudur. Haziran’da ilk sarsıntıya neden olan direnişin karşısına daha güçlü çıkacağını bilen AKP şefi, bunun önünü almaya çalışıyor. Bunun için her vesileyle “faiz lobisi, dış mihrak” gibi komplo teorileriyle hareket hakkında kara propagandalarını sürdürüyor. Son noktada yolsuzluk operasyonunu da “direnişi organize edenlerin işine” bağlandı.

Erdoğan bu argümanlarla, açığa çıkan pisliklerini kapatmaya çalışıyor. Fakat hiçbir çarpıtma, tehdit, karalama çabası düzenin gerçeğini ötmeye yetmeyecektir.