Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı çıktı!

Devrimci sınıf gazetesi Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Aralık 2023 tarihli yeni sayısı, “Çözüm birleşik mücadele!” manşetiyle yayınlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Aralık 2023
  • 08:00

Devrimci sınıf gazetesi Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Aralık 2023 tarihli yeni sayısı, “Çözüm birleşik mücadele!” manşetiyle yayınlandı.

Gazete kapak yazısında iktidarın dayattığı yoksulluk ve sefalet koşullarının altını çizerek şu vurguları öne çıkartmış:

“Yapmamız gereken mücadeleye uzun soluklu bakmak, sendikalı sendikasız, asgari ücretli sözleşmeli ayrımlarını aşarak birleşik mücadeleyi örmek için çaba göstermektir. İşçi sınıfı devam eden MESS sürecini, asgari ücret dönemini ve onu takip edecek ocak ayı zam süreçlerini birlikte ele almalıdır. Bu dönemi krizin faturasını sırtımıza yıkmaya yeminli sermaye sınıfına karşı birleşik mücadeleye dönüştürmelidir.”

Gazetenin Sınıf Tavrı köşesi son dönemde gündemden düşmeyen mafya operasyonları, dolandırıcılık, karapara aklama vb. gelişmeler üzerinden “Çürümüş düzenin makyaj tazeleme çabası ne işe yarar?” konusunu işlemiş.

Kavganın İçinden köşesi arabuluculuk aşamasında olan MESS TİS sürecini gündemine almış ve “Metal sürecinde yeni dönemeç” başlıklı yazıya yer verilmiş.

Gazetenin Orta Sayfası, “İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret istiyoruz!” başlıklı yazı ve “Dünyada ve Türkiye’de asgari ücret” başlıklı ek yazı ile asgari ücret gündemine ayrılmış.

Dünya sayfasında “Sarayın riyakarlığa dayalı dış politikası” başlıklı yazı kendine yer bulmuş.

Kavganın Yarısı köşesi “Kadınların biçimsel oy hakkına değil, özgürlüğe ihtiyacı var!” başlıklı yazıya ayrılmış.

Tarih köşesinde “Orda bir köy var uzakta…” yazısı, Kültür/Sanat sayfasında ise “İşçi sınıfının onurlu palyaçosu” yazısı yer almış.

Mücadele Postası’nda fabrikalardan gelen işçi yazılarının yer aldığı gazete, sınıf hareketindeki gelişmeler ve devam eden işçi direnişlerini haberleştirerek sayfalarına taşımış.

Gazetenin diğer yazı başlıkları şu şekilde;

-Bir “garip” dolandırıcılık hikayesi

-Çevreyi “zenginler” kirletiyor

-“Bebekten katil yaratan karanlık”

-Kapitalistler oyun peşinde, metal işçileri tepkili…

-Kadın cinayetleri raporu yayınlandı!