EHB avukatlarından basın toplantısı

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarına ait evde dinleme cihazı bulunması ile ilgili olarak basın toplantısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Eylül 2015
  • 10:26

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) ve İzmir Sosyalist Kadın Meclisi (SKM), Av. Kamil Ağaoğlu’nun evinde “böcek” diye bilinen dinleme cihazının bulunması ile ilgili olarak bugün basın toplantısı düzenledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde yapılan toplantıda basın metnini EHB adına Av. Kamil Ağaoğlu okudu. Ağaoğlu, 27 Eylül tarihinde İzmir Karaburun ilçesinde bulunan evlerinde dinleme cihazı bulduklarını söyledi. Ağaoğlu, dinleme cihazını nasıl bulduklarını şu sözlerle anlattı: “Ortam dinlemesi yapmak amacıyla konulduğunu düşündüğümüz cihaz son olarak evin önündeki bahçede oturmak için kullandığımız koltuğun altına monte edilmiş olarak bulunuyordu. Cihazı tesadüfen temizlik yapmaktayken bulduk. Cihazın pille çalışan mekanizması ve içindeki kablo ve tellerin gözlemlediğimiz kadar, oksitlenme ve aşınma gibi belirtiler olmaması nedeniyle yakın bir tarihte konulmuş olabileceğini değerlendiriyoruz.”

Ağaoğlu açıklamanın devamında, dinleme cihazı konulmasını kişisel hak ve özgürlüklere karşı gerçekleştirilmiş bir saldırı olarak gördüklerini belirtti. Cihazın konulmasının ayrıca siyasal bir saldırı olduğunun altını çizen Ağaoğlu, devletin, yargı mekanizmasının “çalışma tarzı” olarak nitelediklerini ifade etti. Ağaoğlu, 15-16 Ağustos tarihinde Ege SKM’nin evlerinde 2 günlük yaz kampı gerçekleştirdiğini belirterek dinleme cihazının kadın kampı ile de bağlantılı olabileceğine dikkat çekti.

Ağaoğlu son olarak şunları söyledi: “Karşı duracağız, kabul etmeyeceğiz, itiraz edeceğiz. Devletin bütün kirli politikalarına, uygulamalarına, saldırganlığına dur demeye devam edeceğiz. Devletin halklara dayattığı savaşa karşı çıkacağız. Çocukların öldürülmesine göz yummayacağız. Milyonlarca insanın savaşla, açlıkla, ölümle, gözyaşıyla yaşamaya mahkûm edilmesini engellemeye çalışacağız.”

Basın toplantısı SKM adına yapılan kısa konuşmanın ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir

İLİŞKİLİ HABERLER